Karolina Pliškova (©Reuters)
Karolina Pliškova (©Reuters)

Pliškova posle velikog preokreta u finalu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 18:28

Protivnica će joj biti Ešli Barti iz Australije

Poznate su obe učesnice ovogodišnjeg finala Vimbldona, a posle Australijanke Ešli Barti za titulu boriće se i Čehinja Karolina Pliškova.

Jedna od najboljih teniserki sveta savladala je Beloruskinu Arinu Sabalenku posle velikog preokreta sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:4) za bezmalo dva sata igre.

Izabrane vesti

Petak, 16.30*: (1,10) N. Đoković – D. Šapovalov (7,00)

Mogla je Pliškova i mnogo ranije do pobede, ali jednostavno nije koristila šanse koje su joj se pružale u prvom setu. Čehinja je u ovom delu igre imala čak osam brejk lopti i sve ih je Sabalenka spasila, zbog čega joj je u 12. gemu kod rezultata 6:5 za Beloruskinju Pliškovoj pala koncentracija. Kod rezultata 30:30 Pliškova je prvo poslala loptu u mrežu, da bi u narednom poenu napravila duplu servis grešku. Set je ubrzo, donekle neočekivano pripao protivnici.

Gubitak prvog seta došao je kao otrežnjenje za Pliškovu koja je igrala mnogo sigurnije i agresivnije u drugom setu. Ključan je bio peti gem kada je Pliškova na servis Beloruskinje stigla do 0:40 i iskoristila devetu brejk šansu! Posle toga je rutinski sačuvala vođstvo i privela set kraju.

Nešto slično dogodilo se i u trećem setu, s tim što je Pliškova isti okrenula na svoju stranu već u prvom gemu pošto je uzela novi brejk. Čehinja je izgledala sigurno na servisu, što joj je samo dodatno pomoglo da dođe do svog drugog gren slem finala u karijeri. Prvo od US Opena 2016.

Barti i Pliškova su se dosad sastajale sedam puta, a Australijanka vodi sa 5:2. Finale je na programu u subotu od 15 časova.

* - Procenjeno vreme starta.


tagovi

VimbldonWTAKarolina Pliškova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara