Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Ponovo najbolji: Novak Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 08:08

Srbin počeo 362. nedelju na teniskom tronu

Kratko je trajala vladavina Danila Medvedeva, kojem se otvorila šansa da sedne na teniski tron u prinudnom odsustvu Novaka Đokovića sa turnira. Ali, ruski as nije dugo „trajao“ na poziciji broj jedan.

Od danas je ponovo Đoković teniski kralj, iako je ove sezone, silom prilika, odigrao tek jedan turnir i na njemu ispao u ranoj fazi takmičenja. Ipak, nakupljeni bodovi iz prošle godine, kao i činjenica da je Medvedev omanuo u Indijan Velsu, podigli su Novaka ponovo na prvu poziciju svetske liste.

Izabrane vesti

Razlika između prvog i drugog je minimalna: Đoković ima 8.465 bodova, a Medvedev samo 20 bodova manje! I zato je sasvim realna mogućnost da se Rus već posle turnira u Majamiju, koji kreće za dva dana, vrati na tron. Ali, da bi to uspeo potrebno mu je da nadmaši svoj rezultat iz prošle godine: Danil bi morao da dođe do polufinala.

Đoković će, dakle, biti na prvom mestu još najmanje dve nedelje, do 4. aprila, do liste koja će izaći po završetku turnira u Majamiju. A, to je u ukupnom zbiru 364 nedelje na tronu. Pune 54 nedelje više od nekadašnjeg rekorda koji je držao Rodžer Federer. Godinu dana duže na prvoj poziciji. Ko zna kada će se pojaviti neki novi teniser toliko dominantan da obori ovaj nestvarni Novakov rezultat.

U velikom je naletu Rafael Nadal i sada je možda i veća opasnost po Đokovića da mu preuzme prvo mesto. Španac je od danas treći teniser sveta sa 7.715 bodova. Manje od 1.000 bodova zaostaje za liderom. Ipak, Bik sa Majorke neće igrati na mastersu u Majamiju, pa će svoju šansu za povratak na prvo mesto tražiti na delu sezone na šljaci, koja kreće u aprilu.

Na ATP listi dalje idu: Zverev, Cicipas, Rubljov, koji je skočio na šesto mesto, Beretini, Fric, koji je napredovao za 12 mesta i od danas je osmi igrač planete, a Top 10 zatvaraju Rud i Ože-Alijasim.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Miomir Kecmanović je od danas drugi reket naše zemlje, jer je skočio za 21 mesto i sada je 40. igrač sveta, odmah ispod njega je Filip Krajinović, a u prvih 100 su i Dušan Lajović (47.) i Laslo Đere (52.).


tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara