Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Posle više od tri sata tenisa Medvedev stigao do Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 04:48

Rus uspešniji od Karlosa Alkarasa u meču za finale US Opena - 3:1

Neumorno su delovali Danil Medvedev i Karlos Alkaras u drugom polufinalu US Opena, ali nakon skoro tri i po sata borbe sigurno je da će Rus morati dobro da se odmori do nedelje u 22.00 kada će izaći na megdan Novaku Đokoviću u meču za trofej.

Srpski as je imao određenih problema u trećem setu duela sa Benom Šeltonom, međutim, uspeo je da ga savlada 3:0 i, po njegovim rečima, uz piće i kokice sačeka rivala u svom jubilarnom desetom finalu američkog gren slema. Biće to Medvedev, koji je posle gladijatorske borbe u trajanju tri sata i 22 minuta slavio protiv Alkarasa sa 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 6:3).

Izabrane vesti

Uporan je bio mladi Španac, odbranio tri meč lopte, ali četvrtu nije uspeo pa ćemo gledati 15. međusobni okršaj srpskog i ruskog tenisera. Dosad je uspešniji bio Đoković, koji vodi 9:5, ali je u 2023. godini učinak 1:1. Poslednji meč pripao je Medvedevu, 2:0 u Dubaiju, ipak, motiv za osvetu Novak će imati zbog poraza u finalu njujorškog turnira od pre dve godine. Bilo je tada 6:4, 6:4, 6:4 za Rusa, koji će se treći put naći u finalu.

Uz pomenuti trijumf za pehar US Opena borio se i 2019. godine, kada ga je u maratonskom meču savladao Rafael Nadal sa 3:2.

Sjajan meč odigrali su Medvedev i Alkaras, a presudila je bolja koncentracija ruskog tenisera. Uspeo je da spasi čak osam od devet brejk lopti koje je imao mladi Španac. Pritom je Medvedev i pored čak 10 duplih grešaka imao velikih 84 odsto osvojenih poena na svoj servis, dok je ta brojka u Alkarasovom slučaju bila dosta manjih 69 odsto. Posebno je prošlogodišnji pobednik podbacio u drugom setu.

Početak meča i čak tri duple greške Medvedeva u prvom gemu na njegov servis nisu nagoveštavali ovakav konačan rasplet, ali je Rus uspeo da iskoristi veće iskustvo i izjednači na 1:1, a potom nakon izjednačene igre kroz taj-brejk stekne prednosti u setovima. Bio je to vetar u leđa koji mu je pomogao da stekne dodatno samopouzdanje i ne krizira u situacijama kada se susretao sa tri brejk lopte kojima bi Alkaras, da je makar jednu iskoristio, uneo dramu u četvrti set i povećao šanse da izjednači na 2:2.

S obzirom na formu koju prikazuje u Njujorku, kao i više vremena za odmor, pritom i meč slabijeg intenziteta u polufinalu, Đoković će biti favorit u nedelju, ali daleko od toga da je Danil Medvedev teniser koji se sme potceniti.

Inače, tokom polufinalnih mečeva američka publika bila je i protiv Đokovića i protiv Medvedeva pa će biti zanimljivo videti atmosferu na tribinama u finalu.


tagovi

Danil MedvedevKarlos AlkarasUS openNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara