Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Reakcije teniskog sveta na Federerov oproštaj, javili se Rodik, Delpo, Raonić: Bila je čast i privilegija, šampione

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 17:32

Karlosu Alkarazu slomljeno srce...

Zadužio je Rodžer Federer “beli sport”, promenio ga je, obeležio jednu eru. Ali, ništa ne traje doveka, sve ima svoj kraj, pa i karijera velikog šampiona. Objavio je Švajcarac da završava karijeru i izazvao lavinu reakcija. 

Teniski svet se oprašta od švajcarskog umetnika, vlasnika 20 grend slem pehara, 103 ATP titule... Fedexovi dojučerašnji protivnici ponosni su što su bili deo epohe koju je obeležio, što su sa njim delili teren i učili od jednog od najvećih. 

Izabrane vesti

Reakcije se nižu. Novom svetskom broju jedan, Karlosu Alkarazu, slomljeno je srce, a zahvalnice za ogroman doprinos, lekcije i prijateljstva stižu sa svih meridijana. Od Stena Vavrinke, Gabrinje Muguruze... I-Es-Pi-En je podsetio da je došao kraj ere dva velika teniska šampiona slikom Serene Vilijams i Rodžera Federera

Dobroćudnom divu Huanu Martinu Del Potru teško je pao Federerovo povlačenje. 

“Volim te, Rodžere. Hvala ti za sve što si uradio za tenis i stvari koji si učinio sa mnom. Bez tebe teniski svet neće biti isti”. 

Gubio je Endi Rodik tri puta u finalu Vimbldona od Rodžera Federera, možda se reaktivira i sada kada nema Švajcarca pokuša da dođe do trofeja. 

“Rodžere, živeli. Hvala na zajedničkim uspomenama, prijatelju. Bila mi je čast da delim vreme i iskustvo sa tobom na najsvetijim terenima u našem sportu. Takođe, izgleda da je dobar trenutak da počnete da trenirate za Vimbldon”. 

Kraj karijere Švajcarca pogodio je i Denisa Šapovalova

“Uzor za mene i mnoge druge. Rodžere, hvala na svemu. Bila mi je čast da delim teren sa tobom”. 

Miloš Raonić nema dilemu, Rodžer Federer je za tenis učinio više od svih ostalih.

“Hvala ti za sve što si uradio za tenis, a uradio si više no ijedan drugi. Zahvaljujući tebi igrači i navijači širom sveta su uživali i doživeli nezaboravna iskustva. Čestitam na dostignućima i tna tome što na ljude nastavljate da utičete. I u tenisu i van njega”.

Za Bili Džin King je apsolutni rekorder po broju ATP titula najveći svih vremena. 

“Rodžer Federer je najveći šampion od svih šampiona. Ima najkompletniju igru u svojoj generaciji i osvojio je srca ljubitelja sporta širom sveta neverovatnom brzinom na terenu i moćnim teniskim umom. Imao je istorijsku karijeru, uspomene će i dalje živeti”. 

Oglasio se i Rafin ujak, Toni Nadal

“Veoma sam tužan. Za ljubitelje tenisa ovo je loš dan. Bila je to savršena kombinacija efikasnosti i klase”. 

Od Federera se među prvima oprostio Vimbldon, na terenima najstarijeg turnira na svetu osvojio je osam grend slem titula. 

“Rodžer, odakle da počnemo? Bila je privilegija biti svedok Vašeg putovanja i videti kako postajete šampion u svakom smislu te reči. Mnogo ćete nam nedostajati na našim terenima, ali sve što za sada možemo da kažemo je hvala Vam za uspomene i radost koju ste dali tolikom broju ljudi”. 

ATP je izbacio poruku: “Promenio si igru, Rodžer zauvek”; na zvaničnom tviter profilu Rolan Garosa piše: “Teniska legenda”; zahvalio se i US open putem društvenih mreža: “Hvala ti, Rodžere”

Delić u moru oproštajnih poruka, biće ih još... Čekaju se one od dvojice najvećih rivala.


tagovi

Rodžer FedererATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara