Filip Krajinović (Star Sport)
Filip Krajinović (Star Sport)

RG: Krajinović nemoćan protiv servis mašine i njenih 60 vinera

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 17:04

Korektno izdanje Srbina u prvom i trećem setu, ali nije se moglo protiv Iznera sa preko 90 procenata osvojenih poena na prvi servis

Od trojice srpskih tenisera koji su danas izašli na borilišta na Rolan Garosu, samo je Laslo Đere obezbedio plasman u treće kolo. U malom srpskom derbiju eliminisao je Miomira Kecmanovića, nešto kasnije učešće na drugom Grend slemu sezone okončao je Filip Krajinović. Sa izuzetkom drugog seta, Srbin je odigrao vrlo kvalitetan meč protiv Džona Iznera ali to nije bilo dovoljno da se savlada rival koji je poprimio oblik viner mašine - 3:0 (7:6, 6:1, 7:6)

Šljaka jeste podloga na kojoj servis ne pravi razliku kao na travi ili betonu, ali protiv gotovo savršene realizacije američkog gorostasa prilikom ubačenog prvog servisa, jednostavno se nije moglo. Zamislite samo koliko je teško bilo igrati protiv čoveka koji je osvojio 53 poena od 58 ubačenih prvih servisa. Pritom je poslao čak 60 neodbranjivih loptica u polje rivala.

Izabrane vesti

Opaka borba vodila se u prvom setu, gde su oba tenisera čuvala svoj servis. Jedine brejk lopte, dve u nizu, a ukupno tri, viđene su u četvrtom gemu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije. Imao je Krajinović 15 vinera, naspram Iznerovih 20, neiznuđene greške je sveo na minimum (samo pet, Izner 13), čak u taj brejku uspeo da dođe do set lopte. Nažalost, na servis Amerikanca. Umesto seta za 41. tenisera sveta, Izner je nanizao tri poena i ukrao set.

Nije Krajinović uspeo da izbaci iz glave prvi set, što se videlo već u uvodnom gemu drugog. Prepustio je servis rivalu uz samo jedan osvojen poen, potom mu dozvolio da osvoji još tri uzastopna gema, pre nego što se konačno upisao na semafor. Izner je rutinski odrađivao posao prilikom izvođenja početnog udarca, da bi u ispostavilo se odlučujućem gemu drugog seta napravio i treći brejk za dupliranje vođstva. Krajinović i nije mogao bolje da prođe sa osvojenih devet od mogućih 23 poena prilikom ubačenog prvog servisa.

Treći set, sličan prvom. Nije bilo brejk šansi do desetog gema, u kojem je rođeni Somborac spasao dve meč lopte. U taj brejku su došle još dve vezane, ali na drugu nije imao odgovor. Krajinović je za 135 minuta borbe napravio svega 16 neiznuđenih grešaka, skoro duplo manje od Iznera (30), ali mu to nije bilo dovoljno za treće kolo i okršaj sa boljim iz duela Stefanos Cicipas - Pedro Martinez.


tagovi

Filip KrajinovićDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara