Rodžer Federer (@Reuters)
Rodžer Federer (@Reuters)

Rodžer Federer ne ide na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 18:24

Švajcarac saopštio konačnu odluku...

Neće teniski turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju biti atraktivan kako smo se nadali. Jedno za drugim odustajala su velika imena. Poslednje u nizu - Rodžer Federer!

Daleko je Švajcarac od nekadašnje forme, razočarao je na poslednjih nekoliko turnira, posebno na Vimbldonu, gde je eliminisan u četvrtfinalu, međutim tinjala je nada kod navijača da će se Rodžer oporaviti i spremiti za olimpijski turnir.

Izabrane vesti

Teška srca, ipak, morao je da prizna da nije u stanju da igra:

"Tokom sezone na travi, nažalost, doživeo sam povredu kolena. Moraću da prihvatim da neću uspeti da se oporavim, tako da se povlačim sa Olimpijskih igara u Tokiju. Razočaran sam s obzirom na to da mi je uvek bila čast da predstavljam Švajcarsku. Otpočeo sam proces rehabilitacije kako bih se što pre vratio. Želim sreću svim predstavnicima moje zemlje, bodriću srčano izdaleka", napisao je Federer na društvenim mrežama.

Jednom od najboljih tenisera u istoriji Tokio je bio poslednja šansa da uzme najsjajnije olimpijsko odličje, zbog čega mu je, kako kaže, posebno teško. Federer sa Olimpijskih igara ima srebro u singlu i zlato u dublu.

Lista igrača koji neće putovati u Japan sada je već poduža i na njoj su: Rafael Nadal (3. na svetu, Španija), Dominik Tim (5, Austrija), Denis Šapovalov (10, Kanada), Roberto Bautista Agut (14, Španija), Kasper Rud (16, Norveška), Kristijan Garin (18, Čile), Gael Monfis (19, Francuska), David Gofan (20, Belgija), Rajli Opelka (33, SAD), Džon Izner (34, SAD), Nik Kirjos (58, Australija)...

Podsetimo, odluka Novaka Đokovića još se čeka. On je nakon osvajanja Vimbldona poručio kako ima veliku želju, ali da će ipak morati dobro da razmisli zbog raznoraznih okolnosti...

"Razočaran sam bio kada sam pre dan, dva čuo da neće biti publike. Čuo sam i da će biti mnogo ograničenja kada je reč o kretanju u selu. Navodno nećemo moći da gledamo druge sportiste. Ne mogu čak da povedem ni svog španera koji je važan deo mog tima. Limitiran sam brojem ljudi koje mogu da imam u timu... Moraću da razmislim. Plan mi je bio da idem na Olimpijske igre, ali sada sam podeljen po tom pitanju. Sada sam na 50:50 zbog svega što sam čuo poslednjih dana. Imam ogromnu želju, ali za mene Igre znače i druženje sa publikom, interakciju sa drugim sportistima, gledanje drugih turnira. Možda zvuči preoštro, ali za mene to nisu onda Igre. Ne znam zašto ne otkažu, ako je situacija takva… Čujem da je i japanski narod protiv“.

Novak Đoković trebalo bi da donese konačnu odluku u narednih nekoliko dana.


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara