Rolan Garos (©AFP)
Rolan Garos (©AFP)

Rolan Garos u stilu: Liberté, égalité, fraternité

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 13:47

Pariski grend slem značajno smanjio novčane nagrade za najuspešnije, a povećao za igrače koji ispadnu na startu kvalifikacija i glavnog žreba

Velika pomeranja, gotovo tektonska događaju se poslednjih meseci u svetu profesionalnog tenisa, pre svega preko sve veće brige, naravno finansijske za slabijerangirane igrače. Da li je sve to uticaj krize nastale pandemijom virusa korona ili agendom novog udruženja tenisera koje vodi Novak Đoković, ili pak kombinovano, tek stvari se dešavaju.

Poslednji dokaz da je došlo novo doba i da će slabiji teniseri biti koliko-toliko zaštićeni od bankrota, dok će oni najuspešniji krenuti manje da zarađuju dao je Rolan Garos. Poslednji grend slem u ovoj nadasve posebnoj sezoni pored toga što je bio primoran da smanji nagradni fond, ali i da pauzira ambiciozan projekat restruktuiranja sportskog kompleksa u Bulonjskoj šumi, odliučio je i da promeni distribuciju novčanih dobara.

Izabrane vesti

Tako će učesnici prve runde kvalifikacija i glavnog žreba dobiti značajno povećanje te će ovi prvi zaraditi (bez poreza) 10.000 umesto 7.000 evra, a ovi drugi 60.000 umesto 46.000. A po principu spojenih sudova to povećanje uzrokuje smanjenje na vrhu, takođe značajno. "Seča" kreće od četvrfinala za koje se na prošlom izdanju dobijalo 415.000, a sada 283.500 evra. Polufinalisti sada imaju zagarantovanu sumu od 425.500, a finalisti 850.500 evra. Pobednicima Rolan Garos u singlu sada sleduje 1,6 miliona, naspram 2.300.000 koliko se isplaćivalo 2019.

Pariski grend slem, na kojem titulu brani Rafael Nadal, ali ne i Ešli Barti pošto je odlučila da ostane izolovana u Australiji, već je počeo, a trenutno su u toku kvalifikacije. Takmičenje u glavnom žrebu kreće 27. septembra.


tagovi

Rolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara