Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sakari udara kao maljem, Nina Stojanović to nije izdržala

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 05:14

Laka pobeda Grkinje - 2:0

Nažalost, ovde je kraj puta za Ninu Stojanović. Srpska teniserka nije uspela da se izbori sa snažnim udarcima Marije Sakari iz Grčke i poražena je u dva seta u drugom kolu Olimpijskih igara - 2:0 (6:1, 6:2).

Grkinja je ušla u meč vrlo motivisana, udarala je lopticu u penjanju, prosto je pritiskala reket Stojanovićeve koja nije uspela da nađe pravi odgovor.

Izabrane vesti

Tek u ponekom poenu je Nina uspevala da pokaže talenat koji nesumnjivo poseduje, bilo je to nekoliko dobrih poena, sjajnih skraćenih lopti, ali... Nedovoljno. Danas je naišla na značajno boljeg protivnika o čemu svedoči i rezultat.

Nije dobro Stojanovićeva ušla u meč, dopustila je protivnici da se razmahne i da udara kako može, a to protiv Sakari nikako ne daje dobar rezultat.

Važan momenat bio je u četvrtom gemu kada je Grkinja stigla do brejka. To kao da je malo poljuljalo samopouzdanje srpskoj teniserki. A kod njene protivnice dogodio se upravo suprotan efekat. Sve se to prelilo i u nastavku, pa je Stojanovićeva izgubila ponovo svoj servis, a na taj način je bilo jasno da naša teniserka više nema čemu da se nada u prvom setu - 6:1.

Posle takvog prvog seta, nije bilo realno da Stojanovićeva preokrene. Posebno kada je već u prvom servis gemu dopustila brejk. Posle toga je Sakari nastavila da niže gemove, zatim da napravi još jedan brejk pred kraj meča i tu više nije bilo nikakve dileme ko će proći u osminu finala.

Tako je Srbija ostala bez predstavnika u ženskoj konkurenciji u tenisu.

Dodajmo da je meč završila i Naomi Osaka koja je bila bolja od Viktorije Golubić sa 2:0 (6:3, 6:2).


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara