Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Siguran prvi korak ka zlatu: Đoković lagano do drugog kola

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 09:48

Bolivijcu Delijenu samo četiri gema

Sigurno, efektno, autoritativno! Nije Novak Đoković ostavio ni gram nade Ugu Delijenu da može da napravi senzaciju na startu olimpijskog turnira u Tokiju.

Najbolji teniser sveta je za sat vremena igre u dva seta eliminisao Bolivijca i projurio do drugog kola. Rutinska pobeda, igra uz punu koncentraciju, koja greje srca da Đoković može da osvoji taj još jedan „trofej“ koji mu nedostaje u fantastičnoj kolekciji – 6:2, 6:2.

Izabrane vesti

U narednom kolu Novaka će čekati teži posao, jer će igrati protiv Jana-Lenarda Štrufa, Nemca koji je u prvom kolu pobedio Tijaga Monteira sa 2:0.

Daleko je Delijen po kvalitetu od teniskog vrha na kojem sedi Đoković, pa je imao minimalne šanse da iznenadi najboljeg igrača planete. Pre pet godina u Riju Novak nije imao sreće na žrebu, izgubio je od Del Potra u prvoj rundi, uz povredu lakta koja je tad otkrivena. Ovog puta mnogo lakši zalogaj na startu i rutinski trijumf, za dobar početak.

Iako su teški uslovi za igru, velika vlažnost vazduha, na koji se žalilo nekoliko tenisera danas, Đokovića ništa nije moglo da poremeti danas na početku misije zvane „olimpijsko zlato“. Delijen se držao do 3:2 u prvom setu, tada mu je srpski as prvi put oduzeo servis i od tog momenta meč se pretvorio u jednosmernu ulicu. Uz novi brejk nakon toga Novak je uzeo prvi set, a u drugom je na 2:1 ponovo oduzeo rivalu servis i tog momenta meč je praktično bio rešen.

Udarci su slušali, tek poneka greška, sve kako bi i trebalo da bude za sigurnu pobedu u prvoj rundi. Ako je i osećao pritisak, to se u igri prvog reketa sveta nije primećivalo. Pobednički „mod“ koji traje od Rolan Garosa, preko Vimbldona, nastavlja se u Tokiju.

Kvalitetno izdanje, rutinsko, prepoznatljiva Đokovićeva igra za ovaj nivo turnira, za rivala koji je daleko od vrha. Brzo mu stavi do znanja da nema čemu da se nada, a onda rutinskom „vožnjom“ dođe do pobede.

Na kraju iako nije bilo publike, Novak je poslao „srca“ ka tribinama, a onda čvrsto stisnuo pesnicu. I on je zadovoljan kako je krenulo.


tagovi

Novak Đokovićtokio 2020Tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara