Aleksander Zverev (©AFP)
Aleksander Zverev (©AFP)

Skandal na US openu i veliki gest Zvereva: Upravo je izgovorio najčuveniju Hitlerovu frazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 09:07

Nemac ruskog porekla insistirao da obezbeđenje izbaci navijača sa tribina

Poslednji čovek čije biste ime očekivali da čujete na US openu. Adolf Hitler?! I gest vredan hvale Aleksandera Zvereva, koji nije dozvolio jednom navijaču da veliča ozloglašenog zločinca.

Zverev je naime tokom četvrtog seta susreta sa Janikom Sinerom – koji je dobio sa 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slema sezone – insistirao kod obezbeđenja da izbace sa tribina jednog navijača zbog toga što je počeo da peva: “Deutschland, Deutschland uber alles“.

Izabrane vesti

Reč je naravno o himni Hitlerove nacističke Nemačke - mada komponovanoj mnogo pre Hitlera, njena treća strofa osnova je i današnje himne "Pesma Nemaca" - što Zverev naravno nije prećutao. I zato što je Nemac, a oni su se odrekli tog dela istorije, a sigurno zato i što je poreklom Rus, jer Rusi su silno stradali pod Hitlerovim terorom.

Počeo je da peva Hitlerovu himnnu, ’Dojčland, Dojčland, uber ales’. To je zaista preterano. Volim kada su navijači glasni i emotivni, ali morate da sačuvate dostojanstvo. Ja sam Nemac i mi nismo ponosni tim periodom naše istorije. Sedeo je u prvom redu i mnogi su ga ljudi čuli. Morao sam nešto da uradim. Bilo bi loše da nisam“, rekao je Zverev.

I uradio je nešto. Prišao je glavnom sudiji i objasnio mu da pomenuti navijač, muškarac sredovečnih godina, izgovora „najčuveniju Hitlerovu frazu u istoriji“.

To nije prihvatljivo“, istakao je.

 Onda je sudija reagovao, obezbeđenje je desetak minuta tražilo izgrednika i pokazalo mu vrata.



tagovi

Aleksandar ZverevUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara