Aslan Karacev (©Reuters)
Aslan Karacev (©Reuters)

Skoro pet sati drame, prežive Karacev dva seta zaostatka i dve meč lopte Tompsona

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 00:53

Na kraju je nekako savladan Džordan Tompson

Navikli smo odavno na to da veliki teniski turniri izrežiraju senzacije, ali ono kroz šta je prošao Aslan Karacev u meču drugog kola protiv Džordana Tompsona pravi je rolerkoster! Na kraju drame u pet setova Karacev ipak ide dalje – 3:6, 3:6, 7:5, 7:6(9), 6:1.

Dva seta prednosti i dve meč lopte u četvrtom setu imao je 59. teniser sveta, ali je Karacev uspeo da pobedi sve duhove koji su ga uhodili tokom ovog susreta i smogne snage da izvuče senzacionalan preokret posle bezmalo pet sati tenisa!

Izabrane vesti

Umalo da Karacev plati ceh zbog čak 54 neiznuđene greške, čak 21 više od protivnika. Iako je imao 57 vinera, naspram 40 Tompsona, Rus je jednostavno bio jako nervozan u većem delu susreta što se ogledalo jasno i kroz nizak procenat uspešnog prvog servisa (57%), ali je i to prebrodio kako bi ostvario trijumf i provukao se kroz mišju rupu do treće runde.

Nije ishod ovog meča važan samo zbog onoga što se dešavalo na terenu, već i zato što je Karacev po projekcijama viđen za protivnika Novaka Đokovića u osmini finala Ju Es Opena. Pitanje je koliko je snage Karacevu ostalo posle dva teška meča na startu poslednjeg grend slema sezone, pogotovo jer ga do potencijalnog susreta sa Đokovićem čeka još i pobednik duela Bruksbi – Fric, ali mirne duše može da kaže da je dao sve što je imao kako bi zaustavio upornog rivala iz Australije u tome da napravi iznenađenje.

Vodio je Tompson sa 2:0 u setovima pošto je oba dobio identičnim rezultatom, ali je onda počeo lagano da gubi tlo pod nogama. Treći set prošao je u razmeni brejkova, čak pet ih je bilo u ukupno dvanaest gemova. Ključni su bili deseti i jedanaesti gem kada je Karacev prvo rutinski izgubio svoj servis, da bi posle duge razmene vatre uspeo po poslednji put u ovom delu igre da uzvrati udarac i oduzme protivniku servis. Poveo je sa 6:5, a onda i dovršio posao kako bi prepolovio zaostatak.

Ključan je bio četvrti set koji se igrao čak 78 minuta! za nekih 12 minuta više od trećeg dela meča, a daleko više od preostala tri seta... Obojica tenisera uspeli su nekako da izdrže i zadrže svoje servise, Tompson je imao dve brejk šanse u drugom gemu, a Karacev po jednu u trećem i petom, ali se ipak otišlo do taj-brejka koji je na kraju imao čak 20 poena. Prvo je Karacev ostvario mini-brejk za peti poen, ali je onda i sam izgubio poen za 4:3, da bi onda usledio vrhunac. Karacev je imao dve set, a Tomspon dve meč lopte, nije prošlo! Ali, onda je Karacev konačno slomio otpor rivala i iskoristio njegovu grešku za 11:9 posl čega je Tompson psihički bio ruiniran.

Tako je peti set završen s ekspresnih 6:1, za prolaz favorita u treće kolo. Kakav meč!


tagovi

US openAslan Karacev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara