Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Surova dominacija Zvereva u Njujorku: Ramosu prepustio četiri gema, Beretini uz dosta muke preskočio Mutea

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 23:23

Favoriti nisu dozvolili da dođe do iznenađenja...

Olimpijski šampion Aleksander Zverev ne zna za milost. Posle osvajanja zlata u Tokiju, Nemac je veliki kao planina. Puca od samopouzdanja i čisti sve redom. U Njujork je došao sa najsjajnijim odličjem oko vrata, ali i titulom osvojenom u Sinsinatiju. Ništa od toga nije slučajnost, Aleksander Zverev je u životnoj formi i ističe kandidaturu da postane favorit broj jedan za kvarenje planova Novaku Đokoviću.

Sem Kveri na američkom tlu nije mogao ništa Aleksanderu Zverevu, ispaljivao je loptice u zid koji sve apsorbuje i duplu brže ih vraća u njegovo polje. Nije mu prepustio ni set, a Alberto Ramos-Vinjolas u drugoj rundi US opena je rasturen – 3:0 (6:1, 6:0, 6:3).

Izabrane vesti

Amerikanac se časno oprostio od Velike jabuke, isto se ne može reći i za španskog tenisera, koji je doživeo debakl. Poigravao se Aleksander Zverev sa protivnikom, podelio mu je besplatan čas tenisa i naterao ga da se dobrano zamisli. Izdržao je Ramos celih 75 minuta, toliko je trajao otpor 48. tenisera sveta. Ako se to otporom može i nazvati...

Čak 15 brejk-lopti imao je Nemac - iskoristio ih je više od pola. A, Albertu Ramosu nije pružio nijednu takvu priliku. Ni blizu nije bio Španac da se nađe u situaciji da može Zverevu oduzeti gem, a kamoli da napravi brejk. Apsolutna dominacija momka iz Hamburga na svim poljima.

Pucao je Aleksander Zverev iz svih oružja. Forhend, bekhend i servis – napravio je 11 asova. A, kada ubaci prvi servis osvajao je impozantnih 93 odsto poena. Servis-mašina, kao i na Olimpijskim igrama. Sve je naštelovao, a na US openu je već stizao do finala.

Aleksander Zverev je poput brzog voza proleteo do treće stanice US opena, Mateo Beretini se propisno oznojio da bi dosegao te visine i nastavio pohod na prvi grend slem u karijeri. Francuski teniser Korentan Mute otkinuo je Mateu Beretiniju set, razapinjao ga po celom terenu, naterao da pati, ali ništa više od toga. Malo li je?

Italijan je na terenu proveo tri i po časa, morao je da izvuče ono najbolje iz sebe i položi sve karte na sto kako bi sprečio senzaciju – 3:1 (7:6, 4:6, 6:4, 6:3). Finalista Vimbldona i potencijalni protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu četvrtog grend slema sezone nije oduševio igrom, naročito ne u prva dva seta. Iako neubedljiv, Beretini je pronašao pobedničku formulu. Ključ je bio stabilizacija servisa kako je meč odmicao.

Lansirao je Mateo Beretini 17 asova, podigao je procenat ubačenog prvog servisa i smanjio žute minute. Obojica tenisera su u visokom procentu realizovala brejk šanse (Mute 5/10, a Beretini 7/10). Agresivan je bio Italijan, konstantno je napadao, ali i grešio. Sakupio je 50 vinera i 58 grešaka, koje su ga mogle odvesti u poraz da servis nije profunkcionisao.


tagovi

Aleksander ZverevMateo BeretiniUS opengrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara