Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sparing pred finale: Nadal eliminisao Beretinija, na korak od 21. grend slema

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 07:42

Španac slavio u polufinalu Australijan opena sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 protiv Matea Beretinija

Rafael Nadal je prilično rutinski savladao Matea Beretinija u polufinalu Australijan opena sa 6:3, 6:2, 3:6,6:3 i tako se šesti put plasirao u finale prvog grend slema u godini. Španski teniser eliminisao je rivala iz Italije nakon dva sata i 57 minuta igre i tako došao na korak od istorijske 21. grend slem titule za koju će se boriti sa boljim iz duela Stefanos Cicipas - Danijel Medvedev koji sledi.

Iako je sedmi teniser sveta uložio priličan napor kako bi se osvetio Špancu za poraz pre dve godine na US Openu (6:7, 4:6, 1:6), sve što je uspeo je da mu uzme jedan set, a eliminacije su ga koštali loš procenat osvojenih poena na drugi servis, kao i brojne neiznuđene greške (čak 44)

Izabrane vesti

Peti teniser sveta je već na početku susreta načeo rivala i uz brejk stigao do prva tri gema što se ispostavilo kao prednost dovoljna da rutinski prvi set reši u svoju korist. U odlučujućem gemu, Nadal je serijom od tri poena stigao do tri vezane set lopte, međutim iskoristio je tek četvrtu i posle 44 minuta stavio tačku na prvi set.

Po modelu iz prvog seta, serijom gemova Španac je otvorio i drugi set, a dva rana brejka bila su dovoljna da povede 4:0, posle čega je veoma sigurno održao razliku i udvostručio prednost.

Dva izgubljena seta nisu obeshrabrila Beretinija te je Italijan u trećem setu uspeo da od 3:3 serijom gemova stigne do 6:3 i prepolovi zaostatak.

Ipak, treći set koji je pripao Italijanu ispostavio se samo kao častan oprostaj od Melburna ove godine s obzirom na to da je Nadal u narednom setu stavio tačku na duel. Španac je vrebao grešku rivala i pri rezultatu 4:3 iskoristio drugu brejk loptu koju je već u narednom gemu pretočio u pobedu za novo finale u Australiji, prvo od 2019. godine.

U slučaju da savlada i narednog rivala Nadal će stići do drugog trofeja u Melburnu pošto je prvi osvojio sada već daleke 2009. godine, a takav epilog uticao bi da se osami na vrhu liste osvajača grend slemova, ispred Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

AUSTRALIJAN OPEN - POLUFINALE

Nadal - Beretini 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

09.30: (1,40) Medvedev – Cicipas (2,95)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Rafael NadalMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara