Komentari na vest

Šta sledi u svetu tenisa: Novak odmara do Dubaija, Alkaras brani brdo bodova, Cicipas ima novu šansu

p

plavac

pre preko 1 godinu

nadal se penzionisao,niste u toku,cipiripi nije ni za umag a ovi ostali tek...
N

Noleeeeeeeee1

pre preko 1 godinu

Jedna ispravka...Nole ce biti sigurno prvi ne do 8og marta vec do 20og marta. Turnir u Indijan velsu se zavrsava 19og marta...tako Tsitsipas sve i da osvoji taj turnir,i da pretekne Noleta,to ne moze uraditi pre 20og marta...mada to sada nije toliko ni bitno jer Nole 6og marta prestize Stefi Graf po broju nedelja na prvom mestu...i plus dize taj rekord za jos 2 nedelje jer kao sto rekoh,bodovi sa Indijan velsa se pisu tek 20og marta! A mislim da ce stefanosu biti jako tesko da zadrzi prvo mesto,pogotovo kada krene wimbledon i turniri nakon njega. Bez obzira sto je Nole osvojio Wimbledon,ne brani bodove jer prosle godine nisu pisani...a ne treba pisati koliki ce favorit biti u engleskoj,dakle potencijalnih 2000 bodova. Ispao je u prvom kolu monte carla,i tu moze dosta bodova da uzme,a tsitsipas je osvojio taj turnir...onda nole ima titulu u rimu,tsitsipas je tu igrao finale. Pa nole ima polufinale madrida,i tsitsipas je tu igrao polufinale. Na roland garosu je djokovic ispao u cetvrtfinalu,tsitsipas kolo pre njega,znaci ni tu nema neke razlike. A onda idu turniri na kojima nole moze da uzme bas mnogo bodova. Nadam se da ce se i do tada resiti situacija sa zabranom za ameriku...pa ce novak igrati redom na turnirima gde moze da se nakupi bodova : wimbledon,sinsinati,Toronto,sangaj,us open...plus po neki turnir od 500 ili 250...tako da je prvo mesto na kraju godine zagarantovano...ali smatram da ni njega nakon 6og marta to prvo mesto nece mnogo zanimati...ostala su jos 3 cilja...prvi je prestici nadala po broju gs titula. Drugi je prestici i margaret i doci do 25gs. A treci,uzeti preko 109 titula do kraja karijere...sa ovakvom formom,uopste nije neizvodljivo...ako jos ubaci i neki turnir od 250...sasvim je realno da covek na kraju karijere drzi bukvalno sve moguce rekorde. Covek izgleda na terenu kao da mu je 25 a ne 35...leti,cak udara loptocu jace nego ikad...i mislim da samo ako ostane bez motiva moze da stane. Ne vidim prosto ko drugi moze da ga zaustavi...tek sada dolazi do izrazaja njegov zdrav nacin zivota,kada vidimo recimo nadala koji se maltene raspada,i novaka koji je u nikad boljoj formi...mislim da Nole ima sigurno u rukama bar jos 3 godine vrhunskog tenisa...siguran sam da ce u tom slucaju doci i do tih 26gs titula,da ce doci i do 110 titula u karijeri...onda moze da okaci reket o klin,kaze kriticarima da je presao igricu i da ode u zasluzenu penziju...
B

Bg

pre preko 1 godinu

Nekad je bilo pretesko doci na prvo mesto, Federer je dugo drzao to, pa Nadal i onda je dosao Nole. Sad kad pogledam ova neka imena to je cirkus ko je sve u igri za prvu poziciju, i to mi odavno nema neki znacaj. Pogotovo sto je i tu Nole oborio rekord, sada idemo po jos grend slemova da se i definitivno stavi tacka na to ko je najveci teniser ikada.
Z

Zmi Zmi

pre preko 1 godinu

Kakav cirkus brate, pa Cicipas I Alkaras su sjajni tenseri, ako osvoje sve te turnire i bodove bice (polu)zasluzeno, uzimajuci u obzir da Nole nece igrati.
i

iz sljivika

pre preko 1 godinu

Znači lagano obara i žemski rekord po broju nedelja bez i jednog meča. Ok, to je precrtano. Ostaje još 17 turnira za ukupan broj trofeja, od kojih bar 4 slema i olimpijske igre. Ovog proleća Dubai, Rim, Madrid pa klanje za Garos koji ako uzme direktno gazi Nadala i izbacuje ga iz bilo kakve trke u slemovima. Na leto Vimbldon. US će opet preskočiti tj neće mu dati da uđe u zemlju, ostaju Šangaj i Pariz. Beograd i ne spominjem jer je 250. I to je to za ovu godinu. Malo li je? Neka igra na većini polufinala, nek osvoji slem i dva-tri mastersa i opet će biti prvi veći deo godine. Što reče neko samo da ga zdravlja posluži.
G

Gost 1990

pre preko 1 godinu

Ma gde ga zabole da li je prvi ili peti, on bije sve redom.
G

Gostip

pre preko 1 godinu

nije vise ni bitno 1.mesto
G

Gostcfc

pre preko 1 godinu

bitno je taman do tog 8.marta da predje stefi graf po broju nedelja kao prvi na svrtu. posle toga samo grend slemovi
A

Asad

pre preko 1 godinu

Da dam...Dagada Dagada dagada dagada .....rrrr rrr rrrr
G

Gostinirko

pre preko 1 godinu

Taman do 6.marta prestiže Štefi Graf po broju nedelja na broju 1, pa kad su već u tu priču umešali i teniserke (ali tek kada je kod tenisera pao rekord Federera, do tada niko nije to ni spominjao) da PADNE I TAJ REKORD.
O

Opa Miki

pre preko 1 godinu

Mislim da je i on sam želeo da nadmaši i Štefi Graf. Jednostavno postavlja nove izazove, kako bi našao novu inspiraciju za dalje nadmetanje. Toliko rekorda je oborio da mora da traži i u ženskom tenisu, a i da pokaže svima da je najdominantniji teniser ikada, u obe konkurencije. Mislim da kad prešiša Nadala, da će mu biti cilj 24 (Margaret Kort), pa onda zlatni slem u jednoj godini (tehnički, već je držao sve slemove kad je osvojio rolan garos 2016 godine).
1

1122334455

pre preko 1 godinu

Izjavio je da hoce da osvoji najvise turnira. Rekord je 109 a on trenutno ima 93.
G

Gostimirko

pre preko 1 godinu

Opa Miki :) Nadam se da si u pravu. Realno blizu je i Margaret, samo povrede da ga zaobiđu.
M

Milivoje Cicevac

pre preko 1 godinu

A drugi teniseri su satro vakcinisani. Nego oni cutali a Novak je javno objavio pa je satanizovan.Mada mi se nimalo ne svidjaju Novakove slike na kojima pokazuje rogove,tri sestice,prekriva jedno oko itd.
1

156

pre preko 1 godinu

Ovo je sve bezveze Djokovic je najbolji nema mu ravnog❤❤🇷🇸🇷🇸💪💪
P

Proka87

pre preko 1 godinu

Noleta bukvalno ništa ne zanima do Roland Garosa. Sve ostalo će igrati čisto da održava formu, glavno sledi u Parizu. Dražanj čeka 23gs tad u Parizu!
B

Bnm

pre preko 1 godinu

Sto se mene tice nek odmara do Pariza i sprema se za to!!! Ovi ostali turniri nisu bitni kao ni prvo mesto, to je odavno uslo u istoriju! RG I DA MU TU ODUZME SVAKU NADU!!!!!
C

Cer

pre preko 1 godinu

ma prvo mesto vise nije toliko bitno nego da uzme RG pa onda redom