Danil Medvedev i Novak Đoković (©Reuters)
Danil Medvedev i Novak Đoković (©Reuters)

Stidljivi Medvedev i dirljiva priča o Novaku: Tretirao me isto i kao 400. i kao prvog na svetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 03:13

Prisetio se Rus putovanja sa najvećim svih vremena i objasnio šta ga to čini posebnim

Ako je neko sa ATP tura zadao bolan udarac Novaku Đokoviću, onda je to Danil Medvedev. Rus ga je sprečio da u 2021. godini kompletira sva četiri grend slema, dobio ga je u finalu US opena, no njihov odnos nije se promenio, iako su godinama unazad veliki rivali. Isti je od prvoga dana.

I to se naročito sviđa ruskom teniseru, jer najveći svih vremena nije sujetan. Drugačiji je, poseban. Jednako uvažava kolege koje su visoko pozicionirane na rang-listi, ali i nisko. Na Australijan openu Novak Đoković i Danil Medvedev ne mogu da se sretnu pre finala, a Moskovljanin se prisetio anegdote pred Dejvis kup.

Izabrane vesti

Novak Đoković ga je „kupio“ jednostavnošću i dobrotom.

„Priča je neverovatna. Ponovo kažem, trenirali smo sa Novakom, kada mi je rekao da igramo Dejvis kup za nekoliko dana. Upitao sam ga da li ide, a on je potvrdno odgovorio“, prisetio se Danil Medvedev i nastavio:

„To je bio moj prvi susret. Upitao me je kada idem, a ja sam mu odgovorio u subotu, da bi mi on ponudio da idem sa njim“.

Isprva je odbio poziv...

„Pošto sam prilično stidljiva osoba, na prvu sam mu rekao: 'Ne'. I da mi je Savez već kupio kartu. Ipak, to je bilo sa jednim presedanjem, uz tročasno čekanje. Na treningu sam razmišljao o tome da je, ipak, trebalo da pristanem“.

Na kraju su, ipak, putovali zajedno.

„Za sat vremena kada se trening završio, bio sam u fazonu: ‘Novače, stvarno mogu sa tobom?’ On je odgovorio potvrdno, a ja sam mu rekao da hoću da idem sa njim“.

Ruskom teniseru najviše se dopada što ga Novak Đoković od prvoga dana do danas jednako tretira. Odnos im se nije promenio, iako su postali veliki rivali.

„Mislim da ljudi to ponekad ne znaju o Novaku. Može da bude težak na terenu, kao i ja, može da bude ovakav ili onakav, ali prema meni je dobar od prvog dana kada sam ga upoznao. Bio sam 400. na svetu, sada sam treći, bio sam i prvi, osećam se da me tretira kao pre. Naravno postao sam mu veći rival nego pre, ali naš odnos van terena kada se sretnemo je isti. To volim u vezi njega. Mislim da je veoma dobra osoba“, završio je Danil Medvedev.



tagovi

Danil MedvedevNovak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara