Iga Švjontek prima čestitke (©AFP)
Iga Švjontek prima čestitke (©AFP)

Suze, uzajamno poštovanje i oduševljenje Ige Švjontek Robertom Levandovskim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 18:58

Poljak vreme između mečeva Lige nacija provodi u Parizu

Robert Levandovski je već dugo prva zvezda poljskog sporta, a kako je krenula, 21-godišnja Iga Švjontek mogla bi u skorije vreme da ga nasledi.

Mlada teniserka jedina je Poljakinja koja je osvojila neki grend slem turnir. Ove subote, kao i 2020, trijumfovala je na Rolan Garosu, a među prvima joj je čestitao upravo poznati fudbaler, koji je finale protiv američke tinejdžerske senzacije Kori "Koko" Gof posmatrao uživo iz lože stadiona Filip Šatrije.

Izabrane vesti

Levandovski je iskoristio slobodno vreme između dve utakmice svoje reprezentacije u Ligi nacija - u sredu savladali Vels 2:1, a 8. juna igraju u Belgiji - da doputuje u Pariz i pruži podršku najbolje rangiranoj teniserki na svetu. Poljski golgeter trenutno je bez kluba, pošto je objavio da odlazi iz Bajerna, ali se uveliko priča o dogovoru sa Barselonom. Ostalo je, međutim, da se utanače detalji, a boravak u Parizu sigurno da ne prija navijačima katalonskog kluba imajući u vidu da vlasnici Pari Sen Žermena ne štede novac kako bi formirali drim tim koji će konačno klubu doneti željeni pehar Lige šampiona. Ipak, odluka Kilijana Mbapea da odbije Real Madrid i ostane na Parku prinčeva ublažava razlog za strepnju da bi Levandovski mogao da se pridruži Mesiju, Nejmaru, Ramosu, Donarumi, Veratiju, Vajnaldumu...

Dolazak slavnog fudbalera izgleda je poprilično iznenadio Igu Švjontek, koja je uslikana zabezeknutog izraza lica kada ga je primetila.

Inače, obe mlade finalistkinje ovogodišnjeg Rolan Garosa posle meča bile su u suzama, a biranim rečima govorile su jedna o drugoj.

"Prethodnih nekoliko meseci bili su neverovatni i potpuno si zaslužila ovo. Nadam se da ćemo igrati još mnogo finala jedna protiv druge i, možda, te u nekom od njih pobedim", izjavila je 18-godišnja Gof povodom 35. uzastopne pobede Švjontekove, koja sada ima 3:0 u duelima sa Amerikankom.

Gofova je do finala stigla bez izgubljenog seta, ali ju je Poljakinja počistila s terena za sat i 10 minuta borbe (6:1, 6:3). Potom ju je tešila.

"Upravo sam rekla Koko da ne plače, a to ja sada činim... O Bože, izgleda da mi treba još iskustva", kroz suze radosnice pričala je Iga Švjontek kojoj je titula na Rolan Garosu šesta u 2022, posle Rima, Štutgarta, Majamija, Indijan Velsa i Dohe.

Kori Gauf (©Reuters)Kori Gauf (©Reuters)
Iga Švjantek (©Reuters)Iga Švjantek (©Reuters)

Kada je prvi put trijumfovala na pariskoj šljaci imala je svega 19 godina i bila 54. na svetskoj rang listi teniserki. Inače, sva dosadašnja finala u kojima je pobedila nije izgubila niti jedan set.

"Trijumf u Parizu pre dve godine je bio nešto neverovatno. Iskreno, nisam verovala da će se ponoviti", priznala je Poljakinja.

Prošle godine je zaustavljena u četvrtfinalu, ali se ove vratila na najviše postolje.

"Radila sam naporno i učinila sve da dođem ovde gde sam. Bilo je teško, pritisak je bio ogroman", dodala je Švjontekova.


tagovi

Iga ŠvjontekRobert LevandovskiKori GofRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara