Paula Badosa (Reuters)
Paula Badosa (Reuters)

Teniserke padale u nesvest, gospođa Monfis ubedljivo gazi, poznati su parovi polufinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 11:27

Eliminisana i Muguruza

U ženskom tenisu pravila i favorita nema. Potvrđuje se to i na tekućim Olimpijskim igrama. Favoriti se provode kao bosi po trnju. Samo jedna od 10 najbolje rangiranih teniserki na svetu je uspela da se plasira u polufinale. Bolji rang i ime ne znače ništa, jer je konkurencija toliko izjednačena , da ne kažemo slaba, pa svako može da pobedi svakoga.

Jedini favorit koji ide u borbu za medalju je šesta igračica sveta Elina Svitolina. Novopečena gospođa Monfis je u četvrtfinalu prilično lako savladala iskusnu Italijanku Kamilu Đorđi – 6:4, 6:4. Ukrajinka je tako nadmašila rezultat sa prethodnih Igara u Riju kada je iznenadila velikom pobedom nad Serenom Vilijams ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Petra Kvitova. Sada će imati dva pokušaja za olimpijsko odličje. Deluje kao blagi favorit za zlato, ali u ženskom tenisu status bilo kakvog favorita više ništa ne znači.

Izabrane vesti

Svitolina će u polufinalu igrati protiv 42. igračice sveta i jednog od najvećih iznenađenja olimpijskog turnira – Markete Vondroušove. Mlada Čehinja je nastavila sa uspesima pa je posle Naomi Osake pobedila i Paulu Badosu iz Španije u meču koji je izazvao mnogo pažnje. Čehinja je dobila prvi set sa 6:3 posle čega je Badosa predala meč jer se onesvestila usred toplotnog udara koji je doživela igrajući u nehumanim vremenskim uslovima na 40 stepeni u 65 odsto vlažnosti vazduha. Badosa je teren napustila u invalidskim kolicima...

Drugi polufinalni par čine Švajcarkinja Belinda Benčič i sjajna Kazahstanka Elena Ribakina. Švajcarska teniserka češkog porekla je posle više od dva sata borbe srušila favorizovanu Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:0, 3:6, 6:0. U prvom setu je oduvala Ruskinju, u drugom je ova uzvratila, ali je Benčič u trećem spasla sve tri brejk lopte i slavila.

Poslednja prepreka na putu ka sigurnoj medalji će joj biti možda i najveće iznenađenje turnira Elena Ribakina. Kazahstanka sjajno igra ceo turnir, a danas je iznenadila i devetu teniserku sveta Garbinje Muguruzu iz Španije – 7:5, 6:1. Obe teniserke su držale svoj servis do 12. gema kada je Ribakina napravila brejk za osvajanje seta. U drugom setu je Mugurusa propustila prvu šansu za brejk i onda posle najdužeg gema u meču izgubila svoj servis što je bio kraj njenih nadanja. 

 


tagovi

Elina SvitolinaBelinda Benčićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara