Naomi OSaka se namučila (©Reuters)
Naomi OSaka se namučila (©Reuters)

US OPEN: Otvarajući dan dobar za favorite, palo i prvo rukovanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 10:55

Prilično očekivani rezultati prvog kola. Izner pao posle "bombardovanja" sa Stivom Džonsonom nakon čega su prekršili medicinski protokol. Osaka preživela, Kori Gof nije

Odigran je prvi dan ovog specifičnog US opena, završen bez većih iznenađenja, što znači da su favoriti, pre svega nosioci u žrebu dobro obavili svoj deo posla. Izuzev našeg Dušana Lajovića, ali i Džona Iznera i Dijega Švarcmana.

Izabrane vesti

— doublefault28 (@doublefault28) September 1, 2020

Verovatno najbolji server u poslednjoj deceniji imao je težak okršaj sa sunarodnikom Stivom Džonsonom, takođe majstorom za početni udarac. Sveukupno, na ovom meču ih je bilo 74, od čega je 22 na kontu pobednika. Očekivano kada Izner i Džonson stanu jedan naspram drugog mora doći do taj-brejka, a sinoć su u Njujorku bila tri, od čega su dva pripala poraženom. Zanimljivo je da su se dva Amerikanca na mreži rukovala, iako je to zabranjeno po medicinskom protikolu, već je dozvoljen samo dodir reketima.

Pored Lajovića i Iznera, US open je sinoć ostao bez još jednog nosioca i to Dijega Švarcamana. Od omalenog Argentinca se očekvalo više u Njujorku, ali je Britanac Kameron Nori imao drugu ideju.

Aleksander Zverev je uspeo da zadrži Kevina Andersona nakon četiri veoma tesna seta, dok je Stefanos Cicipas "prertrčao" preko Španaca Alberta Ramosa Vinjolasa. Filip Krajinović je saznao ime protivnika u drugom kolu, a to je je 96. igrač sveta, Markus Džiron. Momak iz Kalifornije je nakon pet setova uspeo nekako da savlada 121. reket sveta iz Australije, Marka Polmansa što je svakako dobra vest za asa iz Sombora.

Sa lepše strane žreba sve oči su bile uprte u bivšu šampionku, Naomi Osaku. A ona se namučila u tri seta protiv sunarodnice Misaki Doi, ali je prošla dalje s rezultatom 6:2, 5:7, 6:2 zakazavši susret sa Italijankom Kamilom Đorđi koja ne bi trebala da joj predstavlja ozbiljniji problem.

REZULTATI 1. DANA US OPENA

Jedna od favoritkinja za titulu, Čehinja Karolina Pliškova obavila je brz poslić u prvoj rundi protiv malo poznate Ukrajinke Anheline Kalinine slavivši sa 6:4, 6:0. Nardedna protivnica joj je iskusna Francuskinja Karolin Garsija pošta je ova sa 6:3 i 6:2 bila bolja od još jedne Italijanke Jasmin Paolini.

Letonka Anastasija Sevastova je razočarala mnoge domaće navijače pošto je rezultatom 6:3, 5:7, 6:4 savladala domaću mladu nadu, Kori Gof. Naredna rivalka još je Ukrajinka Marta Kostjuk koja je bila bolja od sve slabnije Ruskinje, doskoro velikog talenta Darije Kasatkine sa 6:1 i 6:2.

Valja istaći i da se u drugoj rundi našla jedina crnogorska predstavnica, Danka Kovinić. Iskusna Cetinjanka je u tri seta bila bolja od od Australijanke Lizet Kabrere, te za dva dana izlazi na megdan 24. nositeljki Magdi Linet. Poljakinja se takođe namučila u prvom kolu i to protiv praktično anonimne teniserke sa najmanjeg kontinenta, Medison Ingls.


tagovi

US openDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara