Dijego Švarcman (Foto: AFP)
Dijego Švarcman (Foto: AFP)

Veliko iznenađenje na AO: Švarcmana eliminisao 175. igrač sveta, Rubljovu se baš žurilo

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 05:47

Argentinac bez “ispaljenog metka” poražen od dobitnika vajld karte

Imamo još jedno veliko, možda i najveće dosadašnje iznenađenje na Australijan openu. Publici u Melburnu priredio ga je domaći teniser Kristofer O’Konel, inače 175. teniser sveta, koji je ubedljivo savladao 13. igrača sveta Dijega Švarcmana bez izgubljenog seta – 3:0, po setovima 7:6 (8:6), 6:4, 6:4.

Teško da bi se 27-godišnji Australijanac svojim plasmanom na ATP listi, pa i kroz kvalifikacije našao u glavnom žrebu Ozi opena, ali je maksimalno iskoristio benefit vajld karte i nakon što je savladao Uga Bastona u prvom kolu (3:1), još ubedljiviji je bio protiv Švarcmana i plasmanom u treću rundu postavio svoj najbolji rezultat na grend slem takmičenjima. Na narednom stepeniku očekuje ga Maksim Kresi, i ko god prošao, neočekivano će ući u drugu nedelju turnira.

Izabrane vesti

Uprkos tome što je završen u tri seta, meč Švarcmana i O’Konela bio je dosta izjednačen i neizvestan. I vrlo lako je argentinski teniser mogao da povede, nakon što je napravio brejk sredinom prvog seta imao je tri set lopte na svoj servis, ali je Australijanac sve tri spasao, baš kao i tri brejk lopte u narednom gemu i preko taj-brejka stigao do vođstva.

U drugom setu Švarcman nije ni stigao do brejk lopte, dok je O’Konelu s druge strane bila dovoljna i jedna jedina, iskoristio ju je u devetom gemu i u narednom sigurnim servisom duplirao prednost. Treći set bio je dosta uzbudljiviji, O’Konel je napravio brejk u uvodnoj fazi, Švarcman je odgovorio tek u osmom gemu seta, da bi već u narednom Australijanac ponovo oteo servis gem rivalu i za tri sata i deset minuta izvojevao najveću pobedu u karijeri.

Jedan od onih koji je čini se naoštren i spreman da najvećim favoritima pomrsi račune je Andrej Rubljov. Kao da mu se žuri, ruski teniser je utrošio svega tri sata da bi stigao do treće runde. Sat i po bilo mu je potrebno protiv Đanluke Mađera u prvom kolu, isto toliko protiv Rikardasa Beraknisa u drugom, naravno, uz maksimalnih 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:0.

Ostao je Litvanac bez snage očigledno posle maratonskog meča u pet setova sa Karbaljes Baenom na startu turnira, pa je kako je meč odmicao sve više gubio energiju. Na kraju šest napravljenih brejkova od strane Rubljova, jedan u prvom, dva u drugom, tri u trećem setu i zakazan megdan sa Marinom Čilićem koji je u četiri seta dobio Norberta Gombeša.

2. kolo - rezultati

Davidovič Fokina (Španija) – Ožje Alijasim (Kanada) 6:7, 7:6, 6:7, 6:7

Baez (Argentina) – Cicipas (Grčka) 6:7, 7:6, 3:6, 4:6

Majhržak (Poljska) – De Minaur (Australija) 4:6, 4:6, 2:6

Bautista Agut (Španija) – Kolšrajber (Nemačka) 6:1, 6:0, 6:3

Tiafo (Francuska) – Fric (SAD) 4:6, 3:6, 6:7

Molkan (Slovačka) – Anduhar (Španija) 4:6, 6:7, 6:0, 1:6

Mahač (Češka) – Kresi (SAD) 1:6, 6:3, 1:6, 6:7

Rublev (Rusija) – Berankis (Litvanija) 6:4, 6:2, 6:0

Gomboš (Slovačka) – Čilić (Hrvatska) 2:6, 3:6, 6:3, 6:7

Švarcman (Argentina) – O Konel (Australija) 6:7, 4:6, 4:6

Dimitrov (Bugarska) – Per (Francuska) 4:6, 4:6, 7:6, 6:7


tagovi

Dijego ŠvarcmanAndrej RubljovAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara