Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

VIMBLDON: Ima li favorita kod dama - Barti, Kerber, Pliškova?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 09:16

Danas četvrtfinale trećeg grend slema sezone kod žena

Dok se kod muškaraca zna ko je najveći favorit (Novak Đoković) za osvajanje krune na londonskoj travi, u ženskom delu Vimbldona, vlada potpuna neizvesnost. Poslednjih godina kod dama nema teniserke koja odskače, koja u kontinuitetu osvaja najveće turnire. Svaka svaku može da pobedi. Serena Vilijams nije više dominantna, sustigle su je godine, nema u Londonu ni Simone Halep i Naomi Osake.

Prvi nosilac na Vimbldonu Ešli Barti u četvrtinalu na Centralnom terenu kompleksa Ol Ingland klaba danas (ne pre 17.30) sastaje se sa zemljakinjom Ajlom Tomljanović, 75. teniserkom na WTA listi. Barti je do današnjeg susreta stigla sa samo jednim izgubljenim setom i to na startu turnira protiv Suarez Navara. Do četvrtfinala padali su Krejčikova, Sinijakova i Blinkova.

Izabrane vesti

17.30: (1,20) Barti - Tomljanović (4,00)

Tomljanović je do četvrtfinala dobila Minen, Korne, Ostapenku, dok je u osmini finala predala Radukanu. Biće ovo prvi duel ove dve Australijanke, a Ešli Barti je veliki favorit.

15.30: (1,70) Kerber - Muhova (2,03)

Karolina Pliškova nije izgubila ni set na Vimbldonu i ne bi trebalo da ima problema protiv Švajcarkinje Viktorije Golubić. I pogled na WTA listu govori ko je bliži trijumfu. Čehinja je na 13. mestu, a Golubić 66. Švajcarkinja je u prethodnoj rundi iznenadila Amerikanku Medison Kiz, a izgubila je samo set i to protiv Kudermetove. U jedinom meču ovih teniserki Golubić je slavila pre pet godina sa 2:1 u setovima.

14.00: (1,40) Pliškova - Golubić (2,70)

U ostala dva meča, nema favorita u duelima Sabaljenkove i Žaber, odnosno Muhove i nekadašnje najbolje teniserke sveta Anđelik Kerber koja je tek na 28. mestu WTA liste. Nemica igra odlično ove sezone na Vimbldonu, a dobila je oba dosadašnja meča protiv Čehinje Muhove.


tagovi

VimbldonWTAKarolina PliškovaArina SabalenkaAnđelika KerberEšli Barti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara