Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Za Sinera predaja nije bila opcija, iako su ga leđa bolela: Još upoznajem svoje telo

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 00:45

Mladi teniser protiv Runea stigao do jubilarne 60. pobede u 2023. godini i time postao najuspešniji Italijan u Open eri

Nakon što ga je pobedio 2:1 u drugom kolu završnog mastersa u Torinu, Janik Siner je učinio uslugu Novaku Đokoviću i savladao Holgera Runea, čime je srpskog asa poveo sa sobom u polufinale. Sa maksimalne tri pobede mladi Italijan završio je grupnu fazu, a večerašnja mu je bila ukupno 60. u 2023. godini, uz 14 poraza.

Četiri trofeja osvojio je Siner ove godine - Monpelje, Peking, Toronto, Beč i po učinku u jednoj sezoni najuspešniji je Italijan u Open eri. A, tek su mu 22 godine.

Izabrane vesti

I sam je momak iz San Kandida, mesta kod italijansko-austrijske granice, svestan da ima još mnogo prostora da napreduje. Potvrđuje to njegova izjava na pitanje o problemu sa leđima tokom meča sa Runeom.

"Osetio sam neprijatnost, ali ništa strašno, treći set sam odigrao bez problema. Nisam, čak, ni morao da zovem fizijatra... Svakako, još upoznajem svoje telo, a danas je bilo malo napeto".

Pobeda u Torinu, pred publikom koja ga od početka turnira bodri u atmosferi nalik na fudbalskim stadionima, bila je Sineru prva u dosadašnja tri okršaja sa Dancem (2:1).

"Bilo mi je važno da se resetujem posle velike pobede nad Novakom. Nikada pre nisam savladao Runea, tako da sam dao sve od sebe. Počeo sam meč veoma dobro, u drugom setu je on bolje servirao i bolje se kretao, tako da je meč bio prilično ujednačen. Treći set je mogao da ode i na njegovu stranu, jer sam na 3:4 uspeo da odbranim brejk loptu. Podsećao je ovaj meč pomalo na rolerkoster, ali naravno da sam presrećan što ću igrati u polufinalu", istakao je Italijan.

Osvrnuo se Siner i na podršku koju dobija sa tribina, kao i podatak da je postao najbolji domaći teniser po učinku u jednoj godini.

"Sigurno da mi mnogo znači što se to dogodilo ovde u Torinu, koji je posebno mesto i poseban turnir za mene. Veoma sam srećan što imam priliku da odigram još potencijalno dva meča. Nadam se da ću uspeti da završim godinu na najbolji način. Idem u dobrom smeru, a videćemo šta će dalje biti", istakao je četvrtoplasirani na ATP listi.



tagovi

Janik SinerZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara