Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Zvanično: Đoković odustao od Majamija

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 20:27

Novakov naredni turnir je Monte Karlo

Izgleda da je Andrej Rubljov ipak ima dobru informaciju... Najbolji teniser sveta Novak Đoković odustao je od nastupa na predstojećem masters turniru u Majamiju.

Novakov potez nije iznenađenje, pošto su prethodnih dana od Majamija odustali i Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim i mnogi drugi. Đoković je rešio da ni on ne ide preko okeana, već da nastavi u Monte Karlu sa pripremama za početak sezone na šljaci.

Izabrane vesti

Dragi navijači, žao mi je što moram da objavim da ove godine neću doputovati u Majami da se takmičim. Odlučio sam da iskoristim ovo dragoceno vreme da ostanem sa porodicom. Sa svim ovim restrikcijama, potrebno mi je da pronađem ravnotežu u vremenu koje provodim na turu i sa porodicom. Jedva čekam da se vidimo naredne godine“, poručio je Novak Đoković preko društvenih mreža.

Naredni turnir na kojem će igrati najbolji teniser sveta je upravo masters u Monte Karlu, koji će se igrati od 11. do 18. aprila.

Odustajanje od Majamija neće imati negativan efekat na Đokovićevu poziciju na prvom mestu ATP liste. Ovaj turnir na Floridi se nije igrao prošle godine, a na poslednjem izdanju 2019. Novak je poražen u osmini finala od Roberta Bautiste Aguta.

Kako je renking i dalje zamrnut, odnosno ostaće da se računa 50 odsto osvojenih bodova sa prethodnog nastupa u Majamiju, to se gotovo neće ni videti u Đokovićevom saldu. Jedino što će propustiti priliku da eventualno uveća prednost u odnosu na najveće konkurente.

Rus Andrej Rubljov, koji se probija ka teniskom vrhu, najavio je da će igrati u Majamiju, ostalo je da se vidi da li će i Danil Medvedev, drugi teniser planete, iskoristiti odsustvo kolega iz vrha i zaigrati u SAD.


tagovi

Novak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara