""
""

JOŠ PET! Čik ih stignite, čik im pomerite barikadu! Vardi opet ubija, Šmajhel baca magije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.16. | 16:24

Osam sati i deset minuta Lester nije primio gol! Na Totenhemu je tona pritisak, pred Lesterom je istorija

Još pet ostalo, a imaju luksuz da dve izgube! Razlika je 10 bodova, a na Totenhemu je ogroman pritisak da se makar održi na tih sedam bodova zaostatka i nastavi da sanja. Lester je pregrmeo i pohod na severu Engleske. Osvojen je Stadion svetlosti, pao je i taj nezgodni Sanderlend. Recept sličan kao u prethodna četiri kola. Bio bi identičan da Džejmi Vardi u nadokandi vremena nije drugom golom zapečatio konačnih 2:0. Ali, malo je nedostajalo da opet bude minimalac...

Izabrane vesti

Petom uzastopnom pobedom Lester je napravio još jedan ogroman korak ka mestu među besmrtnima i ulasku u istoriju engleskog fudbala. Premijer liga se sprema da pozdravi nove šampione...

Pukim pogledom na tabelu, trebalo je da to bude lagan zadatak za Lisice, ali suštinski ovo je bila utakmica koje su se mnogi pribojavali. Sanderlend se bori za goli život, a Sem Alardajs ume u tim situacijama da tempira formu. Pogotovo protiv favorita. Međutim, Lester je zadržao instinkt ubice... Da se odbrani, da pati i trpi i da na kraju iskoristi šanse za nokaut protivnika.

Iz nedelje u nedelju, Lester je glavna meta za rivale u Premijer ligi, a Kasper Šmajhel golman čiji skalp se se nesrtpljenjem čeka. Evo već osam sati i deset minuta. Toliko traje serija nesavladivosti danskog golmana koji hita ka podvigu svog legendarnog oca Petera. Ako ga ostvari, postaće prvi otac i sin koji su osvojili Premijer ligu sa različitim klubovima.

Džejmi Vardi je ove nedelje preuzeo ulogu heroja. Posle šest utakmica u kojima nije mogao da nađe put do mreže, danas je podsetio na onu ludu formu iz prvog dela sezone. Ključnom golu u 66. minutu za vođstvo Lisica je prethodio majstorski potez i neverovatan pas Denija Drinkovtera, a Vardi je u svom stilu ubacio u petu brzinu, pobegao čuvaru i ćušnuo loptu u mrežu.

Sanderlendu su bodovi bili preko potrebni, uradili su sve da zaustave Lester, ali su pali na isti način kao i prethodna četiri rivala Lisica. Nisu iskoristili svoje šanse. U prvom poluvremenu, tek po jedna dobra šansa na obe strane i po jedna kontroverzna situacija kada su Hut i Kabul igrali rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija je izabrao da bude 1:1 u nedosuđenim penalima.

Ali je zato prštalo i sevalo u drugom poluvremenu. Sanderlend je imao pregršt šansi, ali Kasper Šmajhel kao da je omađijao svoju gol liniju. Rodvel je promašio šansu utakmice. Na drugoj strani, Lester je opraštao završni udarac Crnim mačkama. Neverovatno je šta su sve promašili Amarti, Uljoa i kompanija u finišu. Mogli su da prekrate muke, olakšaju Ranijeriju i navijačima, ali odlagali su triler do samog finiša kada je Vardi drugim golom na meču stavio konačan pečat na pobedu. 

Sada je pritisak na Totenhemu koji danas mora da pobedi Mančester Junajted. Ako ne pobedi, praktično je sve gotovo. Lester se sprema za dva odlučujuća meča u sezoni. Na King Pauer dolaze Vest Hem, pa Svonsi. Posle ta dva meča, titula bi već mogla da se i matematički overi. Bajka traje... Još malo i "hepiend". 

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota
Vest Hem – Arsenal 3:3 (2:2)
/Kerol 44, 45+2, 52 – Ozil 18, Sančez 35, Koščelni 70/

Aston Vila – Bornmut 1:2 (0:1)
/Aju 85 - Kuk 45+2, King 74/

Kristal Palas – Norič 1:0 (0:0)
/Pančon 68/

Sautempton – Njukasl 3:1 (2:0)
/Long 4, Pele 38, Vanijama 55 – Tauzend 65/

Svonsi – Čelsi 1:0 (1:0)
/Sigurdson 25/

Votford – Everton 1:1 (1:1)
/Holebas 45+3 – Mekarti 45+1/

Mančester Siti – VBA 2:1 (1:1)
/Aguero 19pen, Nasri 66 – Sesenjon 6/

Nedelja
Sanderlend – Lester 0:2 (0:0)
/Vardi 66, 90+5/
17.00 Liverpul – Stouk
17.00 Totenhem – Mančester Junajted

(FOTO: Action images)


tagovi

SanderlendPremijer ligaLester SitiKasper ŠmajhelEvropaEngleskaDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara