""
""

Kako je Nikita Kurbanov odigrao „savršeni meč“ protiv Zvezde? Za sve je kriv - Andrej Kirilenko

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.17. | 17:47

Prvi čovek Košarkaškog saveza Rusije „upleo prste“ u savršenu partiju ruskog krila

Crvena zvezda nije uspela da izbegne težak poraz u Moskvi. Nije imala ni dovoljno aduta za tako nešto, dok je CSKA na drugoj strani imao raspucanog Nanda De Koloa, razigranog Miloša Teodosića i tajno oružje u liku Nikite Kurbanova. 

Izabrane vesti

Ruski reprezentativac odigrao je protiv crveno-belih najbolju evroligašku partiju u karijeri, kako statistički gledano, tako i po utisku koji je iskusni krilni košarkaš ostavio. Popravio je lične rekorde u broju ubačenih poena, ukradenih lopti i visini indeksnih poena. Tačnije, imao je indeks 29, tri „otete“ lopte i čak 18 poena. Pucao je bez greške - šest pogodaka sa penala i pet iz igre, uključujući i dve trojke i bio čove k na koga Dimitris Itudis može da se osloni u svakom trenutku na terenu. 

Malo posle utakmice ruski R Sport otkrio je tajnu iza Kurbanove „savršene utakmice“. Naime, za sve je kriv - Andrej Kirilenko. Nekadašnji NBA as i zvezda moskovskog giganta, sada predsednik Košarkaškog saveza Rusije zatražio je da se sastane sa Kurbanovim, oči u oči, kako bi u miru nakratko mogli da porazgovaraju. Kako je kasnije otkriveno, Kirilenko je Kurbanova zamolio da pruži svoj maksimum i odigra utakmicu po ukusu popularnog AK-47. 

Hajde Nando i Teo… Ali, Kurbanov?

Evo i šta je Kirilenko rekao ruskim medijima nakon što se utakmica sa Zvezdom završila:
"Oduvek mi se sviđao Nikita Kurbanov. Prošle godine je odigrao prilično stabilno, ali nije imao nijednu utakmicu u kojoj je baš zablistao. Zato sam se pre utakmice sa Zvezdom sastao sa njim i rekao mu: 'Nikita, prijatelju, želim od tebe jednu blistavu utakmicu, punu inspiracije'. A onda ste videli kako je odigrao, počev od prve četvrtine. Upravo način na koji je Kurbanov odigrao je kao melem za moju dušu uoči Evrobasketa", iskreno će Kirilenko

I ruski mediji ističu da je Crvena zvezda odigrala jednu dobru utakmicu protiv CSKA, ali da je razlika u kvalitetu bila evidentna. Međutim, ističe se koliko su crveno-beli ostali mirni i pored fascinantnih brojki ruske Armije u prvoj deonici i čak sedam ubačenih trojki, pa je rezultat i pored toga bio aktivan. Ali, u nedostatku Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i usled prevelikog umora, razlika je na kraju bila velika. Ne i nešto zbog čega bi trebalo da se srami Crvena zvezda, pišu mediji u Rusiji. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrej KirilenkoFK Crvena zvezdaCSKA MoskvaEvroligaNikita Kurbanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara