""
""

Kraj! Kirilenko otišao u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.06.15. | 15:52

Kirilenko je karijeru počeo u Spartaku iz Sankt Peterburga, a 1998. godine je prešao u CSKA. Posle tri sezone provedene među Armejcima odlučio je da ode u NBA ligu, gde je najveći trag ostavio u Juti

Najbolji ruski košarkaš u prethodne dve decenije Andrej Kirilenko završio je igračku karijeru. Ovu odluku doneo je uprkos najavama da će mu moskovski CSKA ponuditi novi, finansijski veoma dobar ugovor, ali ga to ipak nije pokolebalo.

Izabrane vesti

Kirilenko ima 34 godine, a među moskovske Armejce vratio se u februaru ove godine, ali nije uspeo da pomogne ekipi CSKA da osvoji trofej u Evroligi.
“Rešio sam da završim karijeru. To je moja konačna odluka. Sada bih voleo da radim na promenama u ruskoj košarci“, rekao je Kirilenko za Sport Ekspres.

Kirilenko je karijeru počeo u Spartaku iz Sankt Peterburga, a 1998. godine je prešao u CSKA. Posle tri sezone provedene među Armejcima odlučio je da ode u NBA ligu.

Najveći trag ostavio je u ekipi Jute Džez čiji dres je nosio čak 10 godina, a onda je još imao kraće epizode u ekipama Minesote i Bruklina.

Kirilenko je najveći uspeh u dresu reprezentacije Rusije ostvario 2007. godine kada je predvodio ekipu do titule prvaka Evrope. Pored toga, ima srebro sa Olimpijskih igara i još jednu evropsku bronzu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaJuta DžezEvroligaCSKA MoskvaAndrej Kirilenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara