""
""

Makabi poleteo! Američka družina razbila Olimpijakos u Pireju

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.16. | 20:35

Ponos Izraela u seriji

Makabi je vezao treću pobedu u Evroligi i istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman među osam najboljih. Promena trenera je očigledno prijala timu iz Tel Aviva koji je večeras neočkivano lako očitao lekciju Olimpijakosu i slavio u Pireju sa 80:73, a Grci čak mogu i da budu zadovoljni razlikom na kraju.

Izabrane vesti

A Ponos Izraela baš i nema mnogo veze sa Izarelcima kada se gleda učinak košarkaša. Američka kolonija u Tel Avivu je režirala slom Olimpijakosa. Vims, Smit, Sili, Ajverson, Gaudlok, Rad...  Amerikanci čine više od polovine tima i bez njih bi Makabi bio prosečna ekipa.

Od početka se videlo da će ovo biti Makabijeva noć u Pireju i da Olimpijakosu preti poraz. Domaći tim je imao 2:0, 4:2 i 5:4 što su bila njega jedina vođstva na utakmici. Makabi je na krilima sjajnih Vimsa i Silija ekspresno došao do prednosti 17:7 i do kraja nije puštao Olimpijakos da mu se ozbiljnije približi. U drugoj četvrtini se razigrao Kolton Ajverson dok je Olimpijakos u očajnoj šuterskoj noći olako promašivao trojke i propuštao prilike da se vrati u meč.

Gosti su pitanje pohbednika rešili u trećoj četvrtini kada su došli do rekordnih 18 poena prednosti (66:42) i tada je sve bilo jasno. Olimpijakos je uspeo da ublaži poraz u poslednjem kvartalu i priđe na šest poena zaostatka, ali to je bilo sve... Di Džej Sili je sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Ajverson je dodao 14, Gaudlok i Vims po 12, a Smit 10. Nekadašnji centar Crvene zvezde Majk Cirbes upisao tri poena. Kod Olimpijakosa najbolji Lodžeski sa 15 poena, dok je Spanulis ubacio 14, ali uz šut za tri poena 0/6! Milutinov se nije upisao u strelce za pet minuta na parketu. Olimpijakos je ukupno šutirao 6/33 za tri poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Soni VimsOlimpijakosMakabi Tel AvivEvroligaDi Džej Sili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara