"Junak Olimpijakosa - Jorgos Printezis"
"Junak Olimpijakosa - Jorgos Printezis"

Moskovska artiljerija nanišanila revanš Printezisu i Olimpijakosu: Da li je konačno došlo vreme za CSKA? (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.05.15. | 10:47

Nešto slično najvećim kontinentalnim fudbalskim klubovima, poput Barselone, Reala I Bajerna, uprava CSKA priznaje samo trofeje u najznačajnijem evropskom takmičenju, dok se domaće titule podrazumevaju i praktično nikada ne smeju da dođu u pitanje

Junak Olimpijakosa - Jorgos Printezis

Nema navijača CSKA i Olimpijakosa koji ne pamte 13. maj 2012. godine, Istanbul i koš Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi finala Evrolige, kojim cu pirejski crveno-beli došli do titule šampiona Evrope. Sada je, misle mnogi, došao trenutak za revanš, a CSKA je ponovo proglašen za jednog od glavnih favorita na Fajnal foru.

Izabrane vesti

Ni 2012. godine, pa ni sada, Olimpijakosu mnogi nisu davali neke prevelike šanse da se domogne titule, ali su Printezis, Vasilis Spanulis i ostali još jednom pokazali da se košarka ne igra na papiru, već isključivo na parketu.

Upravo će duelom ova dva evropska teškaša biti otvoren završni turnir u Madridu, u pobednik ovog meča u borbi za trofej ukrstiće koplja sa boljim iz duela domaćeg Reala i debitanta u ovoj fazi takmičenja Evrolige, turskog Fenerbahčea. Najavu druge polufinalne utakmice možete pročitati OVDE.

Pored prilike za revanš za veoma bolan poraz koji su im naneli pre tri godine, veliki motiv za tim iz Moskve predstavljaće i činjenica da Armejci čekaju na evroligaški trofej sedam godina, a da je dosta zvučnih igračkih i trenerskih imena prošlo kroz rusku prestonicu, ali su rezultati izostali. 

Nešto slično najvećim kontinentalnim fudbalskim klubovima, poput Barselone, Reala i Bajerna, uprava CSKA priznaje samo trofeje u najznačajnijem evropskom takmičenju, dok se domaće titule podrazumevaju i praktično nikada ne smeju da dođu u pitanje. 

Veliko slavlje crveno-belih

Pokretačka snaga i motor ove ekipe svakako je srpski plejmejker Miloš Teodosić koji je prošlog leta na Svetskom kupu odigrao možda i najbolji turnir u karijeri, a u istom stilu nastavio je sve do danas. Sa pravom navijači moskovskog kluba očekuju najviše upravo od njega.
“Ne volim mnogo da pričam o svojim partijama, više bih da se govori o ekipi CSKA. Mislim da smo ove sezone igrali neverovatnu košarku. Ako sutra odigramo na nivou koji držimo cele sezone, verujem da ćemo moći da se nadamo pobedi”, rekao je Teodosić uoči utakmice sa Olimpijakosom.

Reprezentativac Srbije dobro zna da njegov tim mora da zaustavi Spanulisa ako želi da se plasira u finale.
“On je glavni igrač kod Olimpijakosa, ne samo ove, već prethodnih nekoliko sezona. Ipak, znamo i da nam nije on jedina pretnja. Olimpijakos ima sjajnu timsku igru. Znamo da nam neće biti lako”, dodao je Teodosić koji je od 2007. do 2011. godine igrao baš za Olimpijakos.

Olimpijakos je do sada osvojio tri evroligaška trofeja, a 2011. i 2012. godine je vezao slavlja u Istanbulu i Londonu. Ove sezone već dva puta crveno-beli su se sastajali sa CSKA u Top 16 fazi. Oba puta slavile su domaće ekipe.
“Najvažnije je da ekipa pokaže karakter i da svi u timu budu srećni ulogama koje imaju. Mi smo srećni. Stručni štab i uprava su nam pomogli da dođemo do ovde. Takmičićemo se sa najboljim ekipama u Evropi. Košarka je timski sport, važno je da imate pravog trenera i saigrače. Veoma sam srećan što se nalazim u grupi momaka koji uvek igraju isključivo za tim”, naglasio je Vasilis Spanulis glavnu karakteristiku igre crveno-belih.

Prilika da Teo osvoji pehar?

On smatra da pomenuti poraz iz Istanbula pre tri godine neće imati nikakav uticaj i značaj u pripremi novog okršaja.
“Košarka se ne igra u prošlosti već u sadašnjosti. To je ovaj trenutak. Ovo je nova, drugačija utakmica. Naš rival ima sjajne igrače i sjajnog trenera. Uradićemo sve kako bi pobedili”, poručio je Spanulis.

A na klupi CSKA čeka ih stari znanac, Dimitris Itudis, bivši dugogodišnji pomoćnik Željka Obradovića na klupi najvećeg rivala, Panatinaikosa. On svakako zna kako se upisuju pobede protiv crveno-belih.
“Imali smo dosta povreda na početku sezone, ali nam je vremenom raslo samopozdanje. Igrači se vraćali iz povreda, a i stigao je Andrej Kirilenko. Za nas je meč sa Olimpijakosom kao finale. Ponosan sam što vodim CSKA, kojem je ovo 12. Fajnal for u poslednjih 12 godina. To, ipak, sve pada u vodu na terenu, gde igrači moraju da se bore”, naveo je Itudis.

Kada je u pitanju evroligaška statistika ove sezone, najbolji strelac i asistent Moskovljana je Teodosić sa 15 poena i 7,1 asistencijom u proseku po utakmici. Spanulis predvodi Grke sa 14,9 poena i 5,7 asistencija.

KVOTA NA POBEDU CSKA U MOZZART KLADIONICI IZNOSI 1,40, DOK JE ZA TRIJUMF OLIMPIJAKOSA 3,25. POGLEDAJTE OVDE KVOTE ZA SVE OSTALE IGRE KOJE SU U PONUDI ZA OVAJ MEČ.

Junak duela iz 2012. godine Jorgos Printezis ulogu favorita, takođe je, prepustio ruskom klubu.
“CSKA je verovatno veći favorit od ostalih timova, zbog sjajnih partija čitave sezone, oni su bili najbolji tim. Igrali su na najbolji način, njihov kvalitet je visok i vrlo su stabilni. Oni su favoriti, a mi smo autsajderi“, naveo je on.

AK 47

Printezis je, posle odličnih četvrtfinalnih mečeva protiv Barselone, u izboru Evrolige bio proglašen za najkorisnijeg igrača meseca aprila. Trofej MVP-a skromno stavlja u drugi plan i ističe veličinu uspeha tima.
“Ove godine je ogroman uspeh što smo na Fajnal foru. Imali smo mnogo povreda i bila je ovo duga sezona. Izgubili smo u finalu kupa od Panatinaikosa, promenili trenera. Zbog povreda Spanulis je propustio jedan a ja tri meseca. I na kraju smo reagovali. Trener nam je pomogao da transformišemo igru da izgledamo kao pravi tim, posebno u odbrani. To je jedan od najvažnijih razloga zbog čega smo pobeđivali u najvažnijim mečevima, posebno protiv Barselone“, dodao je on.

Najzvučnije ime u ovom duelu, uprkos svim statistikama, svakako je Andrej Kirilenko. Čovek koji ma ima iskustvo iz NBA lige dugo više od jedne decenije i duele sa najboljim igračima na svetu kaže da jedva čeka početak meča protiv Olimpijakosa.
“Ovo je velika utakmica, sve ekipe na Fajnal foru su približnog kvaliteta, sve je moguće. Možda Real ima jedan procenat veće šanse jer se turnir igra u Madridu, čeka nas odlična košarka u svakom slučaju. Svi ćemo igrati pod pritiskom, ali ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najbolje, a ove ekipe to svakako jesu”, zaključio je Kirilenko.

Veliki majstor sigurno ne greši kada su ovakve utakmice u pitanju. Zato, spremite se za vrhunsku košarku i duel timova koji ima neraščišćene račune iz prošlosti. Meč se igra od 18 sati u madridskoj Palati sportova, a TV prenos možete da gledate na Sport klubu.

Ovako je to izgledalo u Istanbulu 2012. godine.

EVROLIGA - FAJNAL FOR:

Petak: 

18.00 CSKA Moskva - Olimpijakos

21.00 Real Madrid - Fenerbahče

Nedelja:

20.00 - finale


tagovi

OlimpijakosMiloš TeodosićJorgos PrintezisFajnal for EvroligeEvroligaDimitris ItudisCSKA MoskvaAndrej Kirilenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara