""
""

Prvi udarac zadao je - Fenerbahče! Bogdanović i Slukas bacili Kralja na kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.16. | 21:42

Ekipa Željka Obradovića došla do vrlo važne pobede

Fenerbahče 1 - Real Madrid 0! Repriza prošlogodišnjeg polufinala Evrolige i treći ovosezonski duel dva evropska giganta doneo je prvu pobedu timu Željka Obradovića na startu četvrtfinala najjačeg klupskog takmičenja u Evropi - 75:69 (15:11, 26:18, 12:23, 22:17).

Izabrane vesti

Baš kao i u prvom susretu u Istanbulu pre tačno pet i po meseci, istanbulski klub izašao je kao pobednik, samo što je sada urezao daleko važniju recku, koja je ekipu dovela korak bliže plasmana na Fajnal for. Posle prilično tesne tri četvrtine Kanarinci su u finišu treće i na startu poslednjeg kvartala napravili krucijalnu seriju kojom su došli do opipljive razlike, a mada su igrači Pabla Lasa pružili jak otpor, na kraju je domaćin uspeo da iskontroliše igru na obe polovine terena i dođe do slavlja. 

Dok su Bogdan Bogdanović i Bobi Dikson vukli sve konce u igri domaćeg sastava tokom prvog poluvremena, odgovornost u drugom delu igre preuzeli su Kostas Slukas i Luiđi Datome, koji su borbenom Kralju zadali konačni udarac. 

Interesantno, čak 13 od ukupno 17 poena na utakmici Bogdanović je postigao u prvom poluvremenu, a meč je završio sa još pet asistencija i četiri uhvaćene lopte. Isti broj poena imao je Slukas, dok je Ekpe Judo imao 10 koševa i sedam skokova. 

Kod Reala po 12 koševa uknjižila su dvojica Serhija – Ljulj i Rodrigez, s tim što je Felipe Rejes bio najefikasniji sa 13 poena i šest puta bio je najviši u skoku. 

Sledeći okršaj Fenerbahče i Real imaće u četvrtak od 19.45. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Serhio LjuljRudi FernandezReal MadridNikola KalinićLuiđi DatomeKostas SlukasFenerbahče BekoFelipe RejesEvroligaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara