Rezzime jučerašnjeg dana (ponedeljak): Osmeh doneli Česi, Slovenci i Finci

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.11.23. | 08:00

Pročitajte ko vam je doneo novac 20. novembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ČEŠKA - MOLDAVIJA (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 3:0

Brzo je Češka stavila stvari na svoje mesto, a možda pomalo neočekivani junak Knedlički bio je 25-godišnji defanzivac praške Slavije David Doudera. Bio je ovo drugi pogodak na sedmom nastupu u dresu državnog tima za desnog beka. Sve dok nije ostao s igračem manje, gost se pristojno držao, a da da neće moći ni do boda postalo je jasno kad je isključen Vladislav Baboglo u 55. minutu.

Opširnije OVDE.

SLOVENIJA - KAZAHSTAN (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:1

Izgledalo je da će domaći navijači strepeti do poslednjih trenutaka, da Slovenija ni ovog puta neće mirno na veliko takmičenje, a onde je sve muke skratio uzdanica Ivice Jovanovića u Panatinaikosu Benjamin Verbič prelepim udarcem u 86. minutu.Ponovo je Matjaž Kek postao heroj slovenačkog naroda, pošto očigledno samo sa njim Slovenci mogu da plasmana na velike turnire. Podsetimo, iskusni stručnjak bio je na klupi i kada se selekcija plasirala u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo.

Opširnije OVDE.

SAN MARINO - FINSKA (tip 2, kvota 1,08) - rezultat 1:2

Finci su pošteno odradili ovaj kvalifikacioni prozor i sa dve pobede okončali kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sve je u Seravaleu bilo rešeno u razmaku od osam minuta, početkom drugog poluvremena. Za to je bio zaslužan Pjori Soiri, koji je mrežu gostiju tresao u 50. i 58. minutu meča.

ČAD - MADAGASKAR (tip 2, kvota 1,58) - rezultat 0:3

Izgubio je tragično Madagaskar pre par dana od Gane 1:0 golom Injakija Vilijamsa u 90+6 minutu. Oporavio se ostrvski tim i samo nekoliko dana kasnije nastavio kvalifikacije za Mundijal 2026. ubedljivom pobedom protiv Čada. Dva gola postigao je Njiva Rakotoharimalala, a konačan rezultat postavio fudbaler belgijskog Sen Žiloaza Loik Lapusin.

PRECRTANO

ALBANIJA - FARSKA OSTRVA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 0:0

Kako su započela kvalifikacioni ciklus, Farska Ostrva su ga i okončala - osvojenim bodom, tek drugim u grupi. Iskoristili su Farani činjenicu da se Albanija još ranije kvalifikovala na EURO, te su uspeli da je uštopuju u Tiranu i spreče je da pobedom začini sjajan kvalifikacioni ciklus.

MALI - CENTRALNA AFRIKA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 1:1

Veliki kiks napravili su fudbaleri Malija u borbi za plasman u SAD, Kanadu i Meksiko. Nisu smeli veliki favoriti da dopuste sebi ispuštanje bodova u duelu protiv autsajdera. Mali je poveo golom igrača Bresta Kamorija Dumbije u 76. minutu, ali je gost izjednačio samo tri minuta kasnije preko Žofrija Kondogbije.

MAKEDONIJA - ENGLESKA (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 1:1

Prilično uzbudljivo bilo je i u ovoj utakmici grupe C, iako nije imala nikakav rezultatski značaj. Makedonija je vodila golom Enisa Bardija od 41. minuta, pa je Geret Sautgejt na teren u 58. minutu morao da pošalje Harija Kejna, a ovaj je samo minut kasnije prozrokovao izjednačenje svog tima. Jani Atanasov je čuvao sjajnog napadača Bajerna kod prekida koji je izveo Fil Foden, a onda nehotično ramenom poslao centriranu loptu iza leđa nemoćnog Stoleta Dimitrijevskog.

Opširnije OVDE.

LEVANTE - SANTANDER (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 2:4

Prava goleda viđena je na Sijudad De Valensiji. Vodio je Levante na poluvremenu 2:1, a onda je Rasing preokrenuo golovima dvostrukog strelca Pekea i jednim Huana Arane. Nakon 16 kola Segunde Rasing je sedmi na tabeli, a Levante osmi.

UKRAJINA - ITALIJA (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:0

Selekcija Lučana Spaletija je bila značajno bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali to nije uspela da materijalizuje i kroz rezultat, što joj se umalo osvetilo u nastavku. Ukrajina je dodala gas, imala jednu veliku priliku i nekoliko dobrih situacija, a ekipa Sergeja Rebrova će posebno žaliti za situaciji iz nadoknade utakimice, kada su formalni domaćini smatrali da je Hesus Hil Mansano morao da dosudi jedanaesterac posle duela između Mihajla Mudrika i Brajana Kristantea.

Opširnije OVDE.

SEVERNA IRSKA - DANSKA (tip 2, kvota 1,68) - rezultat 2:0

Danci su već imali osiguran plasman na Evropsko prvenstvo, pa su potpuno rasterećeno, ali izgleda i prilično neobavezno doputovali u Belfast, što ih je koštalo drugog poraza u kvalifikacijama. Ircima je ovo bila treća pobeda, a do nje su stigli u poslednjih pola sata, golovima Prajsa i Čarlsa u 60. i 81. minutu.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime danarezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara