""
""

Sada je i zvanično: Darušafaka uzela Cibonino blago! Samo, kako dalje sa četiri centra?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 21:10

Tim iz Istanbula dobio veliko pojačanje, ali sada će Dejvid Blat imati velike muke...

Vest koja je ozbiljno potresla košarkašku Evropu tokom poslednja dva dana i o kojoj se glasno spekulisalo na košarkaškoj pijaci dobila je svoju zvaničnu potvrdu - Darušafaka je dovela Antu Žižića! 

Izabrane vesti

Baš kao što se i šuškalo, Cibonino blago i najkorisniji igrač Jadranske lige parafirao je ugovor do kraja sezone sa timom iz Istanbula, što gotovo izvezno znači da će Žižić već sledećeg leta krenuti put NBA lige. Tačnije, Boston Seltiksa, kluba koji drži prava na Žižićev ugovor u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. 

Osim toga što je Žižićev transfer izazvao opšti haos u Ciboni, a isti uzrokovao da se Aco Petrović povuče sa svih funkcija, klub je odlično prošao. Jer, ostvario je profit od prodaje sada, a pominje se da bi Cibona mogla da računa i na novac u slučaju Žižićevog odlaska u NBA. 
"Jako sam srećan što sam došao u Darušafaku, jedan od najboljih evropskih klubova. Darušafaka u sastavu ima mnogo atraktivnih i kvalitetnih igrača. A ja ću imati šansu da sarađujem sa njima i velikim trenerom Dejvidom Blatom. Radiću sve da mogu da doprinesem timu u Evroligi", rekao je Žižić po dolasku u klub.

Međutim, pitanje koje se sada logično postavlja jeste - šta će sada Darušafaka sa četiri centra u rotaciji. Naime, Dejvid Blat sada na raspolaganju ima još i Oguza Savaša, Furkana Aldemira i Semiha Erdena, koji već imaju problem sa raspodelom minutaže. 

Ante Žižić je ove sezone odigrao 13 utakmica u ABA ligi, gde je beležio 20 poena, devet skokova i dve asistencije u proseku.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ante ŽižićCibonaDejvid BlatEvroligaFurkan AldemirOguz SavašSemih Erden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara