""
""

Spanulis MVP Evrolige

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.05.13. | 14:32

Na ceremoniji u Londonu Kostas Papanikolau dobio nagradu za ”Zvezdu u usponu”, a trofej “Alfonso Ford” otišao u ruke Bobiju Braunu iz Montepaskija

 

Košarkaš Olimpijakosa Vasilis Spanulis proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige u sezoni 2012/2013. Grčki plej je prosečno postizao 14,7 poena, uz 5,59 asistencija, najčešće je fauliran igrač u elitnom takmičenju (5,41) i deveti po indeksu korisnosti (15,4).

Izabrane vesti

Organizator igre Olimpijakosa, branioca trofeja, prethodno je izabran u idealnu petorku Evrolige zajedno sa kapitenom reprezentacije Srbije i centrom moskovskog CSKA Nenadom Krstićem, Antom Tomićem (Barselona), Rudijem Fernandezom (Real Madrid) i Dimitrisom Dijamantidisom (Panatinaikos).
Lep je osećaj osvajati individualne nagrade, ali pod uslovom da tim ima uspeha. Uspeli smo da se plasiramo na fajnal-for i imamo šansu da i ove godine napravimo veliki uspeh”, rekao je Spanulis.

Na današnjoj ceremoniji u londonskom “Siti Holu” nagrade su uručene i Kostasu Papanikolauu iz Olimpijakosa za “Zvezdu u usponu” i Bobiju Braunu iz Montepaskija, trofej “Alonso Ford” za najboljeg strelca Evrolige.

Fajnl for Evrolige počinje sutra, a u polufinalu se sastaju Olimpijakos – CSKA Moskva (18 časova) i Barselona – Real Madrid (21).

 

(FOTO: euroleague.net)


tagovi

EvroligaEvropaF4 EvroligaGrčkaKK OlimpijakoskošarkaVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara