""
""

Željko ostao bez trofeja - Danston i Ertel nokautirali Fener (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.17. | 20:20

Efes trijumfovao sa 82:74 u četvrtfinalu završnog turnira turskog kupa

Fenerbahče je ostao bez trofeja Kupa Turske! U gradskom istanbulskom derbiju odigranom u četvrtfinalu završnog turnira ekipa Efesa savladala je Fenerbahče sa 82:74.

Izabrane vesti

Velimir Perasović tako je večeras nadmudrio najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, a Efes će u polufinalu turnira koji se igra u Ankari odmeriti snage sa Karšijakom.

U prvom poluvremenu obe ekipe igrale su relativno čvrsto, nijedan od istanbulskih rivala nije uspeo da se rezultatski odlepi.

Ipak, u trećoj četvrtini Efes je bio čvršću, uhvatio je Fenerbahče na spavanju i pokazao znatno više energije na terenu.

Zahvaljujući veoma dobroj igri Brajanta Danstona i Tomasa Ertela, Efes je stigao do devet poena prednosti i onda smo u poslednjem kvartalu gledali Fener u jurnjavi za protivnikom.

Uspeo je Fenerbahče da u par navrata priđe na minus šest i ima napad, ali je Efes pametnom igrom i preciznošću sa penala uspeo da odbrani veliku pobedu.

Danston je postigao 12 poena i uhvatio devet lopti, a Ertel je ubacio 18 poena. Derik Braun i Tejlor Hanikat sakupili su po 11 poena. Bogdan Bogdanović je za Fenerbahče dao 12 poena uz osam asistencija, a Jan Veseli dodao je 13 poena i četiri skoka.

ČETVRTFINALE:

Sreda:
Ješilgiresun – Karšijaka 79:85
/Ledo 21 - Grin 26/

Anadolu Efes – Fenerbahče 82:74
/Ertel 18 - Judo 14/

Četvrtak:
15.30 Bešiktaš – Banvit
18.30 Galatasaraj – Darušafaka

Polufinalni mečevi su na programu u petak, a veliko finale u nedelju 19. februara.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko ObradovićVelimir PerasovićTomas ErtelFenerbahčeEvroligaBrajant DanstonAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara