(©Reuters)
(©Reuters)

Abramovič: Trofeji govore sami za sebe, pragmatični smo u svojim izborima i prijatno nam je da pravimo promene u pravo vreme

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 00:50

Poruka Tomasu Tuhelu je jasna. Ne bude li rezultata - letiš

Roman Abramovič preuzeo je Čelsi 2003. godine i sa njim osvojio sve što se osvojiti može, ali se za sve to vreme držao podalje od medija. Pravi je srećnik onaj ko mu izmami osmeh i dobije intervju, nije ih bilo mnogo za ovih 18 godina od kada je na čelu Plavaca. Nedavno je Frenk Lampard postao deseti jubilarni trener u eri Romana Abramoviča kojem je dodeljen otkaz, a u intervjuu za magazin Forbs, Roman Abramovič se osvrnuo na period proveden u Londonu, čestu smenu trenera (bilo ih je 15 tokom 18 godina otkako je Rus na čelu kluba) i uspehe koje su Plavci ostvarili.

Izabrane vesti

„Mislim da trofeji govore sami za sebe i pokazuju šta smo kao klub uspeli da postignemo tokom ovih godina, a cilj mi je da osvajamo trofeje i nastavimo da gradimo tim za budućnost. Čelsi ima veoma bogatu istoriju i osećam se izuzetno srećnim što sam deo te istorije”.

Glad za uspehom je nešto što nijednog trenutka nije iščezlo kod ruskog biznismena.

“Klub je bio ovde pre mene, a biće i posle mene, a moj posao je da osiguram da budemo što uspešniji danas, kao i da gradimo tim za budućnost”.

FA Kup, nedelja, 14.30: (1.23) Čelsi (6.50) Šefild Junajted (12.0)

Iako je Frenk Lampard legenda kluba, to ga nije spasilo otkaza. Slabiji rezultati u drugoj sezoni na klupi Plavaca uticali su na to da se Lampard nađe na birou, a na užarenu klupu Čelsija seo je Tomas Tuhel, koji još nije izgubio utakmicu.

„Mislim da smo pragmatični u svojim izborima. A nama je prijatno da pravimo promene u pravo vreme kako bismo ostvarili svoje dugoročne ambicije”.

Razmišljajući o svojoj odluci da uđe u svet fudbala pre 18 godina, Abramovič je otkrio da je posećivanje utakmica tokom službenih putovanja prvo privuklo njegovu pažnju. Njegov ulazak u Premijer ligu promenio je odnos snaga u Engleskoj i pretvorio Čelsi u jednog od glavnih konkurenata Mančester Junajtedu i Arsenalu u borbi za titulu tokom prvih godina.

„Bilo je toliko emocija, toliko uzbuđenja. Sećam se da sam pomislio da želim da budem deo ovoga. Činjenica da ne postoji pobednička formula u fudbalskim utakmicama i da trener i njegova ekipa moraju uzeti u obzir mnoge faktore kada pristupaju svakoj utakmici. Svakih nekoliko dana sledi novi ispit, a rad i trud koji ste uložili se ocenjuje. Uživao sam i još uvek uživam u nepredvidljivosti i gledanju svake utakmice”, rekao je Roman Abramovič.

..............................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

..........................................



tagovi

Roman AbramovičČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara