Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Afrička Liga šampiona i derbi Magreba

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 14:17

MK Alžir dočekuje Vidad Kazablanku u sklopu četvrtfinala na Crnom kontinentu

Vreme je za nokaut fazu afričke Lige šampiona. Akcija kreće večeras, kada marokanski Vidad iz Kazablanke stigne na megdan MK Alžiru u okviru prvog susreta borbe za polufinale (21.00). Pošto su se alžirsko-marokanske konfrontacije uvek igrale s intenzitetom i rivalitetom, rezultat ove utakmice je krajnje neizvestan. Vidad će imati težak zadatak da vrati pozitivan rezultat iz jazbine Muludije, koja se nada da će u ovoj kampanji da prigrli drugu kontinentalnu krunu, a prvu još od 1976. godine.

Dva kluba su se već upoznala 2011. godine, u grupnoj fazi istog takmičenja. U prvoj utakmici, koja se odvijala u Kazablanki, Vidad, budući nesrećni finalista takmičenja, u velikoj meri je ponizio Muludiju sa 4:0, pre nego što je u revanšu izgubio sa 3:1.

Izabrane vesti


21.00: (2,50) MK Alžir (2,85) Vidad Kazablanka (3,05)


U očekivanju ovog sastanka, koji će da sudi Etiopljanin Bamlak Tesema, Vidad je stigao do poslednjih osam kao pobednik Grupe C. Marokanski klub je završio iznad Kajzer Čifsa, Horoje i Petro de Luande i među favoritima je za pobedu u takmičenju ove sezone.

Lider Botole Pro i dvostruki pobednik Afričke Lige šampiona (1992, 2017) primio je samo jedan gol u šest mečeva u grupi. Vidad trenira veteran iz Tunisa, Fauzi Benzarti, koji je osvojio pet CAF titula, a jednu Ligu šampiona pre 27 godina.

U izjavama novinarima, predsednik marokanskog velikana Said Naciri rekao je da su u ovoj fazi takmičenja svi timovi ravnopravni.

"Žreb je uravnotežen. Kroz naših šest uzastopnih nastupa u Ligi šampiona saznali smo da ne postoji nijedan tim koji ima prednost u odnosu na ostale. Sve ekipe koje se kvalifikuju su jake i zaslužuju mesto u četvrtfinalu. Fokusiramo se na sebe, a ne na protivnike kako bismo u ovom takmičenju prošli što dalje", rekao je Naciri.

MK Alžir, šampion takmičenja iz 1976. godine, rezervisao je svoje mesto na poslednjih osam prvi put posle 41 godine pošto je završio drugi iza tunišanskog Esperansa i ispred egipatskog giganta Zamaleka u Grupi D. Zeleno-crveni ulaze u okršaj posle poraza od USM Alžira u prvenstvu prošlog vikenda, ali glavni trener Nabil Negiz želi da njegov tim to razočaranje iskoristi kao motivaciju i gorivo za kontinentalni obračun protiv Vidada.

"Pobeda protiv Vidada bila bi najbolja rehabilitacija. Mogu da osetim razočaranje, ali moramo da ga usmerimo i smatramo to bogatstvom u derbiju Magreba sa ekipom iz Maroka. Čeka nas utakmica u Ligi šampiona, najprestižnijeg takmičenja koje može da se igra, i imamo šansu da prođemo u polufinale", ocenio je Negiz.

Bolji iz ovog dvomeča u polufinalu će se suočiti sa uspešnijim iz sudara Kajzer Čifsa i Simbe.


AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE

Petak

21.00: (2,50) MK Alžir (2,85) Vidad Kazablanka (3,05)

Subota

18.00: Kajzer Čifs - Simba

18.00: Beluizdad - Esperans

21.00: Al Ahli - Mamelodi

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Afrička Liga šampionaVidad KazablankaMC Alžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara