Alžirci slave (©Reuters)
Alžirci slave (©Reuters)

AFRIKA: Alžirci lagano, Južna Afrika se vratila na prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 20:09

Gana će morati da dobije oba meča do kraja kako bi stigla do plej-ofa...

Dva kola pre kraja druge etape afričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru samo je Senegal osigurao mesto u plej-ofu (deset pobednika grupa odlučiće kroz dvomeč ko ide na završni turnir), međutim veliki (i očekivan) korak istom stazom napravila je i selekcija Alžira. Jedan od najboljih afričkih sastava protutnjao je Nigerom (4:0), izjednačivši se na vrhu tabele sa Burkinom Faso (obe reprezentacije po 10 bodova).

Do kraja ovog dela kvalifikacija preostale su još dve runde, s tim što će odluka o prvaku grupe i putniku među 10 najboljih pasti u poslednjoj, za tačno mesec dana. Očekuje se da i Burkina Faso i Alžir lako slave protiv Nigera, odnosno Džibutija, a onda sledi meč odluke na stadionu Mustafa Tšaker u Bidi.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da je Burkina na jedvite jade izvukla bod u prvoj utakmici ovih timova jasno je da uloga favorita ide četi Đamela Belmadija.

Umeo je Niger u ne tako dalekoj prošlosti da iznenadi ponekog favorita - doduše ne u ovako važnim utakmicama - ali večeras mu Alžirici za tako nešto nisu ostavili ni promil šanse. Postigli su gosti prva dva gola na vreme (Marez u 20 i Mandi u 33. minutu), sprečili bilo kakve komplikacije, da bi već na startu drugog dela Ismail Benaser "ubio" utakmicu postigavši treći pogodak.

Sve što će potom uslediti bilo je klasično odrađivanje posla...

Mnogo više uzbuđenja bilo je u grupi G, gde su se u drugom meču danas sastale Južna Afrika i Etiopija. Slavio je domaćin (1:0), vratio se tako na prvo mesto, ali Gana našeg Milovana Rajevca i dalje sve ima u svojim rukama.

Trijumfom u Zimbabveu Gana se podigla, popravila samopouzdanje, pa u Etiopiji 11. novembra igra za ostanak u igri. Pobeda bi joj obezbedila da u poslednjoj rundi protiv Južne Afrike zaigra na sve ili ništa.

Južnoafrikanci, inače, danas nisu blistali. Do tri boda stigli su autogolom Kebedea u uvodnim minutima meča...



tagovi

Katar2022CAFKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara