Fransisko Konseisao (©Reuters)
Fransisko Konseisao (©Reuters)

Ajaks koristi zbrku Filipa Kokua i uspostavlja stara pravila

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 14:28

Eredivizija: Kopljanici veliki favoriti protiv tima iz Arnema i mogu na prvo mesto

Erediviziji su preostala još dva kola u 2022. Najpre zaostali dueli iz 12. runde, a potom i čitavo 14. kolo predstojećeg vikenda, jer uskoro kreće Mundijal u Kataru i ligaška scena širom sveta biće uglavnom na pauzi.

Ajaks će večeras pokušati da se vrati na čelo tabele. Poslednji put za vikend nije uspeo da se izbori sa PSV-om, i izgubio je vođstvo na tabeli na račun tima iz Ajndhovena, ali još uvek ima aktuelni meč sa Viteseom da popravi celu zbrku i uspostavi stara pravila.

Izabrane vesti

Međutim, da bi domaći tim ponovo došao na tron, mora da pobedi, jer je zaostatak u odnosu na PSV dva boda. S druge strane, sastav iz Arnema možda neće biti prevelik zalogaj jer mu ne ide od početka sezone, a trenutno je tik iznad zone ispadanja. Prošlog vikenda je izgubio sa 4:0 od Sparte iz Roterdama, i taj sudar je jasno potvrdio situaciju u kojoj se Vitese nalazi. U proteklih 12 kola upisao je sedam poraza, a ako ne odradi fundamentalno bolji posao u Johan Krojf areni, desiće se i osmi neuspeh.

20.00: (1,20) Ajaks (7,25) Vitese (12,0)

U svakom slučaju, Dan Rajziger, koji pre nekoliko dana nije sprečio debakl sa Spartom imaće popriličan motiv da se pokaže protiv holandskog velikana. U Ajaksu je naučio fudbalski zanat, posebno u tinejdžerskim godinama, ali je u leto 2021. prešao u Vitese.

"Rečeno mi je da mogu da odem. U to vreme, Ajaks se kladio na Kalvina Ratsija, verujući da ima više potencijal", rekao je 21-godišnji Rajziger rodom iz Glimena, odnosno iz regiona Groningena.

Međutim, ni Ratsi nije dugo izdržao u Amsterdamu, pošto ove godine brani boje Utrehta, gde nije ni broj jedan. Jednostavno, među Kopljanicima ima mnogo talenata i samo minimum njih može da uspe. Možda nekoliko desetina bivših igrača Ajaksa trenutno igra u drugim timovima širom zemlje ili u inostranstvu. To je jednostavno tako.

"Posle objave da ću otići odigrao sam devet mečeva za B tim, uživao sam i u atmosferi Lige Evrope, čak i bez publike zbog pandemije korona virusa. I pored toga, ne volim da se sećam", dodao je on.

Na kraju, tadašnji sportski direktor Mark Overmars, pokazao je interesovanje za njegove usluge i nije želeo da pusti Rajzigera da ode pošto je počeo da igra stabilno za Jong Ajaks.

"Već sam bio odlučio da idem negde drugde. Želeo sam sredinu u kojoj ću dobiti više prostora. Jednostavno, bilo je mnogo drugih golmana na platnom spisku u Ajaksu", objasnio je odluku Rajziger.

Strateg Ajaksa Alfred Šrojder ne može da računa na Alvareza, Ihatarena, Setforda i Van Aksel Drongena, dok je srpski reprezentativac Dušan Tadić spreman za duel. U taboru Vitesea kormilar Filip Koku na raspolaganju neće imati Bjaleka i Dijksa, a Mulenstin, Sherpen i Vitek su neizvesni.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČ 12. KOLA

Sreda

20.00: (1,20) Ajaks (7,25) Vitese (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaAjaksVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara