Hvan In Bom (©Reuters)
Hvan In Bom (©Reuters)

Ako kažete da Koreja ne može da pokori Aziju jer je primila osam golova, dokazaćemo da niste u pravu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 12:25

Reprezentativac Tigrova i as Crvene zvezde Hvan In Bom pred polufinalni susret sa Jordanom ubeđen da selekcija Jirgena Klinsmana dolazi do trofeja

Prvo polufinale ovogodišnjeg Azijskog kupa igraju Jordan i Južna Koreja, koji su se već suočili u grupnoj fazi. Uloge su prilično jasno unapred raspoređene, jer dok su Južnokorejci jedna od najboljih ekipa na turniru, Jordanci su, potpuno iznenađujuće, stigli među najbolje četiri selekcije u Aziji (16.00).

Ipak, ne treba potcenjivati autsajdera, pošto su dve selekcije odigrale nerešeno 2:2 u grupnoj fazi. Južnokorejci su uspeli da izvuku remi tek u sudijskoj nadoknadi autogolom Jazana Al-Araba. Međutim, igrači selektora Jirgena Klinsmana su bili superiorniji, i to će pokušati da potvrde u Al Rajanu ovog utorka.

Izabrane vesti

Jedan igrač je posebno u fokusu uoči utakmice, a to je Heung Min Son. Južnokorejski ofanzivac je jedan od najuspešnijih igrača na turniru sa tri postignuta gola u aktuelnom takmičenju. Nedavno je postigao pobedonosni gol protiv Australije iz slobodnog udarca u 104. minutu, a prethodno je izveo penal i izborio produžetke.

16.00: (6,50) Jordan (4,00) Južna Koreja (1,55)

Pošto su eliminisali Saudijsku Arabiju i Australiju u nokaut fazi kako bi stigli do polufinala protiv 44 mesta slabije rangiranog Jordana, očekivanja od Tigrova su velika. Južna Koreja nije osvojila prvenstvo Azije od 1960. godine.

"Istorija je tu da se menja", rekao je vezista Tigrova Hvan In Bom. "Ako kažete da Južna Koreja ne može da pobedi na ovom turniru jer je primila osam golova, dokazaćemo da niste u pravu. Da, primili smo mnogo pogodaka, ali ne zaboravite da smo i postigli mnogo".

Nezamenjivi šraf u igri Južne Koreje, ali i Crvene zvezde, navikao je na pritisak.

"Uvek postoji pritisak, ne samo za ovaj turnir. Profesionalni fudbaler mora da živi sa pritiskom. Ali privilegija je živeti pod pritiskom, kroz šta prolaze samo profesionalni sportisti. Moramo da verujemo igračima, osoblju i treneru. Moramo da verujemo navijačima. Moramo da verujemo da to možemo. Želimo da uživamo u pritisku i da se približimo našem cilju".

Hvan je uvek prisutna figura u selekciji Jirgena Klinsmana, pošto je startovao u svakom meču i zabeležio po gol i asistenciju do sada. Međutim, 27-godišnjak koji od seprembra klupski fudbal igra u redovima srpskog šampiona, bio je kriv za grešku koja je dovela do toga da je Australija povela u četvrtfinalu u petak.

"Najviše sam zahvalan na tome što se ne bavim individualnim sportovima. Svako može da pogreši i zahvalan sam što imam saigrače. Bez njih ne bih bio ovde danas. Ponekad kada napravite grešku, to ne osetite zbog saigrača i njihove podrške. Sutra će neki od momaka možda napraviti grešku i tada će biti moj red da pomognem. Nadam se da će ova drama koju trenutno pišemo imati srećan kraj", završio je izlaganje Hvan In Bom.

AZIJSKI KUP - POLUFINALE

Utorak

16.00: (6,50) Jordan (4,00) Južna Koreja (1,55)

Sreda

16.00: (1,75) Iran (3,50) Katar (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hvan In Bomreprezentacija Južne Korejereprezentacija JordanaAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara