Nebojša Jovović (©Reuters)
Nebojša Jovović (©Reuters)

Al Sad cilja prvu pobedu, Jovovićev Al Ahli tvrd orah

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 13:47

Branilac titule šampiona Katara nije dobro startovao u novoj kampanji

Al Arabi je jedini maksimalan u dosadašnjem toku kampanje u Kataru, a Al Vakra, Al Garafa i Al Ahli još nemaju poraz. Branilac titule Al Sad još nema pobedu, i uradiće sve da je danas ostvari protiv čete Nebojše Jovovića.

Al Sad, koji je jedva ispuštao bodove u poslednje dve sezone, izgubio je prvi meč od promovisane Al Markhije pre nego što je odigrao nerešeno protiv Um Salala. Sada mora da napadne gradskog rivala, željan da se oporavi pošto je izgubio pet bodova u prva dva kola. Timu nedostaju mnoge međunarodne zvezde i očekuje se da će uskoro pronaći dobitnu kombinaciju.

Izabrane vesti

Al Ahli je naoružan duhom i njegov crnogorski trener Nebojša Jovović će se osloniti na golmana Jazana Naima i pouzdanu trojku Šojae Kalilzadea, Hoseina Kananija i Ali Kaderija, pored Sofijana Hanija i Abdulrašida.

16.25: (1,48) Al Sad (4,20) Al Ahli (5,90)

S druge strane, španski trener iz Al Sada Huan Manuel Lilo računa na snagu svoje napadačke postave koju bi trebalo da predvodi kvartet Bagdad Bunedža, Andre Aju, Santi Kazorla i Rodrigo Tabata, uz prisustvo Giljermea Toresa u sredini.

Trener Šefova Lilo rekao je da njegov tim mora dobro da iskoristi prilike da bi ostvario prvu pobedu.

"Očekujemo da ćemo ponovo stvoriti šanse za gol i nadamo se da ćemo postići dobar rezultat protiv Al Ahlija, a to je pobeda i tri boda, što će poslužiti za podizanje morala mladima koji sada igraju u timu. Protiv Um Salala u prošlom kolu smo igrali dobro, ali nismo iskoristili prilike koje su nam se ukazale", rekao je Lilo.

Nasuprot Al Sada, Al Ahli je pozitivno počeo sezonu, osvojivši četiri boda posle trijumfa nad Um Salalom i remija sa Al Duhailom. Međutim, trener Al Ahlija Nebojša Jovović pozvao je na poboljšanje u meču protiv 16-strukog šampiona.

"Za mene kao trenera važno je da se tim razvija iz utakmice u utakmicu. Još nismo pokazali naš potreban nivo, ali ćemo to učiniti vremenom. Ostalo nam je 20 kola do kraja takmičenja. Meč protiv Al Sada je jedan od najtežih. Daćemo sve da protiv Al Sada postignemo rezultat kojem ćemo se radovati", rekao je Crnogorac.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KATAR 1 - 3. KOLO

Sreda

16.25: (1,48) Al Sad (4,20) Al Ahli (5,90)

18.35: (2,65) Al Šamal (3,30) Al Garafa (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Katar 1Al SadNebojša Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara