Fudbaleri HSV-a i trener Danijel Tijun (©Reuters)
Fudbaleri HSV-a i trener Danijel Tijun (©Reuters)

Alarm probudio uspavani HSV, poslednji voz za Bundesligu još nije krenuo iz stanice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 20:32

Prespavao je Hamburger pet utakmica, ali je alarm zazvonio u pravi čas

Fudbaleri HSV-a slavili su u premijernom meču 25. kola Cvajte. Izabranici Danijela Tijuna bili su bolji od lidera Bohuma i to na Rurštadionu (0:2), pa su se tako ponovo uključili u borbu za sam vrh tabele i direktnu promociju u najviši rang.

Godinama unazad popularni Dinosaurusi slove za prvog favorita u borbi za Bundesligu, ali ne uspevaju da je se domognu. Kada se posle serije od 11 mečeva bez poraza učinilo da će konačno napraviti željeni korak i vratiti se u elitu, šestostruki šampion Nemačke je pao u san. Pet utakmica bez trijumfa omogućilo je Bohumu i Kilu da ih preskoče na tabeli i zauzmu pozicije koje garantuju mesto među najboljim klubovima u zemlji.

Izabrane vesti

Upalili su se alarmi Folkparkstadionu, pojavila se bojazan da bi usled dobre forme dva najveća konkurenta borba za promociju mogla biti izgubljena, ali čini se da je reakcija stigla u pravo vreme. Potrudio se i Bohum da pomogne Tijunovoj ekipi, pa je sedam minuta posle primljenog gola ostao sa igračem manje. Miloš Pantović je ulaskom sa klupe pred kraj prvog poluvremena dao novu energiju domaćinu u nastavku, ali se brojčano superiorniji HSV odbranio i golom u finišu overio zlata vrednu pobedu. Hamburger se vratio na drugo mesto, sa istim bodovnim saldom kao Kil, koji neće odigrati meč 25. kola sa Hajdenhajmom zbog pojave virusa korona u svojim redovima. Ekipa sa Rurštadiona je ostala na čelu tabele, sa dva boda više od dva najbliža rivala.

Poveli su gosti u Bohumu u 28. minutu. Iskusni Aron Hunt je izveo slobodan udarac sa leve strane, dobro je ubacio loptu pred gol rivala, a na pravom mestu našao se Amadu Onana, koji uspeva da zatrese mrežu domaćina. Samo sedam minuta kasnije novi peh za Tomasa Rajsa, vezista Deni Blum je zaradio direktan crveni karton posle užasnog i nepotrebnog starta na sredini terena.

Pokušao je Rajs uvođenjem 24-godišnjeg srpskog napadača Miloša Pantovića da razmrda svoju ekipu, ulazak bivšeg fudbalera Bajerna je imao efekta. U finišu utakmice je imao jednu dobru priliku, kada je iz nezgodnog ugla pokušao da lobuje Svena Ulrajha, ali je iskusni čuvar mreže sa kojim je svojevremeno delio svlačionicu u Minhenu osujetio njegovu nameru i dobrom intervencijom poslao loptu u korner. Nade Bohuma su ugašene u 90. minutu, kada je snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora Kalid Nari stavio tačku na derbi 25. kola nemačke Cvajte.


CVAJTA - 25. KOLO

Petak

Bohum - HSV 0:2 (0:1)

/Blum 35 c.k. - Onana 28, Nari 90/

Subota

13.00: (1,93) Darmštat (3,50) Aue (4,00)

13.00: (3,90) Sandhauzen (3,50) Fortuna Diseldorf (1,97)

Nedelja

13.30: (1,72) Hanover (3,50) Vircburger (5,00)

13.30: (1,97) Karlsrue (3,50) Braunšvajg (3,90)

13.30: (1,87) Nirnberg (3,50) Osnabrik (4,30)

Ponedeljak

20.30: (2,50) Sankt Pauli (3,35) Paderborn (2,80)

Sreda

18.30: (3,20) Regenzburg (3,35) Grojter (2,25)

Odloženo

Hajdenhajm - Holštajn Kil

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHSVBohumMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara