Popović (© Star sport)
Popović (© Star sport)

Aleksandar Popović prvi golman crno-belih, stiže još jedan, Stevanović opet u drugom planu

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 17:45

Vladimir Stojković napušta Humsku bez obeštećenja, drugi put u karijeri

Drugi mandat Vladimira Stojkovića u Partizanu je završen. Trajao je šest meseci duže nego prvi, bio je manje berićetan u smislu trofeja (dva Kupa Srbije), a okončan je na identičan način. Odlaskom bez obeštećenja. Iskusni golman se u zimu 2014. otisnuo sa Topčiderskog brda u grčki Ergotelis, a tokom vikenda će potpisati ugovor sa Al Feihom iz Saudijske Arabije srpskog trenera Vuka Rašovića kao slobodan agent.

Iako mu je ostalo pet meseci do kraja ugovora sa crno-belima, iskusni golman će put Bliskog istoka sa „čistim“ papirima, posledično tome od njegovog odlaska klub neće zaraditi. Nije ni prilikom potpisa za Ergotelis, kad je bio mlađi, svežiji, spremniji, pa je bilo teško očekivati da se sad (a za pet dana slavi 38. rođendan) u klupsku kasu slije koji evro. S druge strane, skidanje Stojkovićevog prezimena sa platnog spiska će makar malo rasteretiti budžet Partizana, s obzirom da je bio jedan od prvotimaca koji najviše zarađuju, u finansijskom smislu crno-beli ističu da su prošli zadovoljavajuće.

Izabrane vesti

Pitanje je kako će u sportskom. Iako u poslednje dve sezone nije bio blizu izdanja sa vrhunca karijere, i dalje je najbolji golman Partizana. Svaki put kad je bilo stani-pani struka bi njega pozivala upomoć, branio je derbi mečeve, finala kupa, evropske utakmice i kapitenskom trakom oko ruke komandovao ekipom. Njegove cipele biće vraški teško popuniti.

U njih će, prema saznanjima MOZZART Sporta, uskočiti Aleksandar Popović. Da mu stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem veruje moglo se zaključiti tokom minule sezone kad je menjao Stojkovića, zatim u generalnoj probi protiv ruskog Rostova na pripremama u Sloveniji, a i početne dve takmičarske utakmice ovog leta, kad je sedeo na klupi, kao prva rezerva, sugerišu da je u prednosti u odnosu na Nemanju Stevanovića.

Promocija Popovića u „jedinicu“ je počela još prošlog leta kad je pod komandnom palicom Sava Miloševića odlučeno da se jedno od mesta predviđenih za bonusa popuni momkom iz Užica. Nije se baš proslavio talenat iz „klase 1999“ na početku mandata, međutim, kako je sezona odmicala fudbalski je rastao, dobio na samopouzdanju, kažu da mu ekipa veruje, a među pojedincima u Partizanu vlada stav da će jednog kad dobije kontinuiranu šansu biti nemoguće pomeriti ga sa crte. Kako sad stvari stoje, Popović će biti trajna zamena Stojkoviću, prva opcija među stativama, siguran izbor i kad na programu budu zahtevnije utakmice od superligšakih na kojima je dosad sticao iskustvo. Već protiv Vojvodine u nedelju veče i narednog četvrtka u Dunajskoj Stredi polagaće dva zahtevna testa da pokaže može li da zameni Vladimira Stojkovića.

Poboljšani status Aleksandra Popovića automatski znači da je Nemanja Stevanović opet pao u drugi plan. Mada je pripreme odradio za „desetku“, pokazao visok nivo profesionalizma na treninzima, na kontrolnim utakmicama svaki put sačuvao mrežu netaknutom, bivši član Čukaričkog moraće još da čeka na pravu priliku. Za pet godina koliko je član crno-belih branio je samo 16 puta (po osam puta u prvenstvu i kupu) i svi su izgledi da neće skorije opet među stative.

Pogotovo što postoje nagoveštaji da je došlo do zaokreta u planovima koji se tiču popunjavanja golmanskog kadra posle odlaska Vladimira Stojkovića. Kad se prvi put pojavila mogućnost da nekadašnji reprezentativac karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji raspoloženje među crno-belima bilo je da se, kao zalog za budućnost, dovede mladi golman kako bi sticao iskustvo i spremao se za veliku scenu. U međuvremenu je sazrela druga ideja. Da sde Popoviću i Stevanoviću pridoda iskusniji golman. Za projektovane borbe na tri fronta smatraju u Humskoj poželjnim da kao opciju imaju nekog ko je dosta toga prošao u karijeri i zato planiraju dovođenje iskusnog čuvara mreže.

Odluka o tome ko će zaoštriti konkurenciju prepuštena je glavnom skautu Ivici Kralju i treneru golmana Nemanji Jovšiću, šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević veruje im i u njihov odabir ne sumnja.

Jedno je izvesno: bez Vladimira Stojkovića neće biti isto.



tagovi

FK PartizanVladimir StojkovićAleksandar PopovićNemanja Stevanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara