Granit Džaka (©Reuters)
Granit Džaka (©Reuters)

Alonso samokritičan: Boli, morali smo bolje; Džaka: Ne interesuju me nizovi, izgubili smo u finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 02:16

“Atalanta je bila hrabrija, nije se radilo o taktici”, kaže Španac

Jedan je od tri tima iz ‘liga petice’ koji je uspeo da okonča prvenstvenu trku bez poraza, nije izgubio 51 meč, kada se u obzir uzmu sva takmičenja. Ali, svakom nizu kad-tad dođe kraj. Bajer Leverkuzenovom je došao u finalu Lige Evrope.

Atalanta je stala na put mašineriji Ćabija Alonsa, učinila je da bude neprepoznatljiva u velikom finalu. To pojačava utisak. Jer, stvar je i u tome na koji način je Boginja provincije došla do evropskog trofeja i sve skupa prvog još od 1963. godine, kada je podigla pehar u Kupu Italije. Autoritativno. Dominantno. Na pogon Ademole Lukmana. Tim koji nije znao šta znači poraz ove sezone je ubijen u pojam. Skroz naskroz je potučen.

Izabrane vesti

Upravo to je ono što kopka i Ćabija Alonsa. Atalanta je bila bolja u svim segmentima. Bila je borbenija, otresitija, a takve stvari odlučuju u utakmicama sa džinovskim ulogom.

“Atalanta je bila veoma hrabra i nije ustuknula kod duela, nije se plašila da uđe njih i da se bori. Čak i kada smo imali kakvu-takvu priliku da preokrenemo stvari u svoju korist, oni su se veoma dobro branili i nismo mogli da stvaramo prilike”, rekao je Ćabi Alonso i odao Atalantu priznanje na svemu učinjenom:

“Nije se radilo o taktici. Pojedinačno su bili bolji, a i timski. Moramo da učimo iz toga. Imamo još jedno finale”.

Samokritičan je bio španski trener posle teškog poraza u finalu Lige Evrope i prekida fenomenalnog niza.

“Poraz definitivno boli, ali moramo da ga iskoristimo na pozitivan način. Ono što smo mi uspeli je neverovatno i moramo biti ponosni. Imali smo veliku priliku da produžimo niz i dali smo maksimum, ali to, ipak, nije bilo dovoljno. Svi smo morali bolje, pa i ja kao trener”, podvukao je Ćabi Alonso.

Teško je neuspeh pao i Granitu Džaki.

“Iskreno, ne interesuje nas niz neporaženosti, tako je bilo od početka. Stvar je o utakmici, izgubili smo u finalu. To je fudbal, rekli smo da će biti teška utakmica. Čestitke Atalanti. Šteta što se nije dobro završilo. Izgledali smo odlično do ove utakmice i činjenica da nismo uspeli da uradimo što inače radimo je deo igre i moramo to da prihvatimo”, završio je Granit Džaka.


tagovi

Liga EvropeBajer LeverkuzenĆabi AlonsoGranit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara