Anhel di Marija (©Reuters)
Anhel di Marija (©Reuters)

Anđeo čuva Argentinu još na Kopa Americi, a posle toga – definitivni oproštaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 13:47

Di Marija najavio povlačenje iz reprezentacije…

Lili su suze Argentinci posle Mundijala u Kataru, bile su to suze radosnice. Zaplakali su i nešto ranije iste godine, kada je Anhel di Marija rekao da je odigrao verovatno poslednji meč u domovini, a Lionel Mesi poručio da će dobro razmisliti hoće li krenuti njegovim putem. Ipak, došlo je do veleobrta, i dalje su tu i posle Svetskog prvenstva.

Vratili su najvredniji trofej u otadžbinu, ponovo zaigrali u njoj, mada, tango dvojice majstora neće još dugo trajati. Svesni su toga svi u Argentini, pitanje je trenutka kada će zaista doći do oproštaja. Anhel di Marija najavio je da će državi biti na usluzi na Kopa Amerika 2024. A posle toga će definitivno biti kraj.

Izabrane vesti

Anđeo će čuvati Argentince na još jednom velikom takmičenju, ako mu Lionel Skaloni uputi poziv. Kako igra i koliko je u prošlosti zadužio reprezentaciju, nema sumnje da će do toga doći. Bez obzira što je zašao u pozne igračke godine – 35 mu je, što u današnje vreme i nije mnogo – sa lakoćom daje golove, a opšte je poznato i koliko voli da trese mrežu kad dođe do velikog finala.

“Posle Kopa Amerike to (igranje za reprezentaciju Argentine prim. aut.) završava se za mene. Oprostiću se. Došao sam u Benfiku, što mi je dalo mogućnost da nastavim da igram za reprezentaciju, da budem na visokom nivou. Voleo bih da igram na sledećoj Kopa Americi i učiniću sve da tako i bude”, kazao je Anhel di Marija u emisiji Todo Pasa.

Letos su zvezde krenule na Bliski istok da uzmu još koji milion. Ili desetak njih. Anđeo čuvar normalnih vrednosti se zaputio tamo gde ga srce vuče, tamo gde je napravi prve korake na evropskom tlu – u Benfiku.

Odlučio je da se oduži klubu, da bar još godinu dana bude stanovnik Luža i priseti se početaka. Da pruži Benfiki dok još može, a onda će izvesno u domovinu da oduži još jedan dug. Rosario Sentral čeka Anhela di Mariju i on sanja Rosario Sentral.

Pošto nije samo jak na rečima kao mnogi, nema sumnje da će zaigrati u klubu u kome je počeo.

“U mojoj glavi je uvek povratak u Sentral, kao što je bio u Benfiku. Oduvek sam govorio da želim da se vratim, ako se osećam dobro. Ugovor mi ističe 2024. godine i ta opcija je otvorena. U kontaktu sam sa predsednikom Gonsalom sa kojim imam odlične odnose”.

Priču o povratku podgrevaju i ljudi iz Rosarija…

“Razgovarao sam sa Anhelom, njegov ugovor u Portugaliji ističe sredinom 2024. I svi želimo da do toga (povratka u Sentral prim. aut.) dođe”, nedavno je rekao Rosariov sportski direktor Federiko Lusenhof.

Ipak, sportski direktor Anhelovog kluba iz dečačkih dana se malo izleteo. Želeo je delić slave. Poklopio ga je svetski prvak.

“Nikada nisam razgovarao sa njim. Razgovarao sam samo sa predsednikom Gonsalom, jer smo u dobrim odnosima”, završio je Anhel di Marija.


tagovi

Anhel Di MarijaBenfikafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara