Lazar Ranđelović (©CDLeganes/Twitter)
Lazar Ranđelović (©CDLeganes/Twitter)

“Anonimus” Ranđelović oduševio Madrid: Brz, dobar dribling, jezik za tri nedelje naučio kao neki za četiri godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 11:56

Posle gola za prvenac Leganesa…

Krenuo je odlično i u Olimpijakosu, ali se negde na putu do prvog tima situacija zakomplikovala i Lazar Ranđelović je morao da napusti Pirej. Sasvim neočekivano završio je u Segundi, u Leganesu koji posle ispadanja iz Primere preživljava teške trenutke. Prvih pet kola u ovoj sezoni nije uspevao klub iz madridskog predrgrađa da ostvari pobedu sve dok povremeni srpski reprezentativac nije smogao snage da počne u startnoj postavi i povede ekipu do pobede nad Amorabijetom od 1:0.

Leganes je i dalje u opasnoj zoni i nema sumnje da ga čeka borba za opstanak, ali posle uverljivih izdanja 24-godišnjeg Leskovčana šanse mu izgledaju značajno bolje. Ne krije to ni šef struke Asjer Garitano, iako priznaje da sve do poslednjeg dana prelaznog roka nije ni znao ko je Ranđelović. Tada su stigli snimci njegovih utakmica.

Izabrane vesti

Gledao sam snimke protiv Bajerna i Mančester Sitija. Tako, tako brz… Video sam da će nam doneti nešto što nemamo”, priznao je Garitano.

Leganes jeste tražio brzo krilo, ali Ranđelović nije bio prva opcija. Kako se bližio kraj prelaznog roka – a sećate se da je u Španiji nastao haos zbog tansfera Saula Njigeza, posebno Antoana Grizmana i u manjoj meri Luka de Jonga – planovi su se menjali i na kraju je izbor pao na Lazara.

Plašio sam se da se transfer neće realizovati na vreme”, priznao je i sam igrač na konferenciji za novinare po potpisivanju ugovora.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Navijači su bili skeptični, ali posle svega 125 minuta na terenu raspoloženje se promenilo. Za razliku od Havijera Avilesa, koji je do sada obitavao na Lazarevoj poziciji, ali je često bio povređen i umeo je da podbaci kao što je umeo i da oduševi, Ranđelović za sada prilično redovno isporučuje šta se od njegas traži.

Za tih 125 minuta na terenu već je stigao da ubeleži i četiri driblinga. Sa procentom uspešnosti od 58 odsto drugi je na listi Leganesovih igrača, odmah iza Joela Barsenasa koji ima procenat od 75 odsto (6/8). Samo četvorica igrača su se uopšte usudila da probaju više driblinga od Ranđelovića. A još jednom, on je odigrao samo 125 minuta…

Lazar je pametan momak. Brz je i zna kako da napada prostore. Dopada nam se ono što daje”, hvali Garitano.

Pored Avilesa, a njega što zbog povreda što zbog rođenja deteta već dva i po meseca nema na grupnim treninzima, Ranđelovićeva konkurencija je samo još 19-godišnji Naim Garsija, pa se čini da će bivši fudbaler Radničkog imati priliku da pokaže šta zna. A i on sam kaže da mu je cilj da ostane u Španiji, iako je i dalje pod ugovorom sa Olimpijakosom.

Ali da se trudi – trudi se. I to cene u Leganesu. Ne samo kad je teren u pitanju.

Nije znao reč španskog, ali sad ga već govori bolje nego neki koji su ovde već četvrtu godinu”, kaže Garitano pobadajući Nigerijca Keneta Omerua.

Ranđelović je naime, čim je rešio pitanje stana, odmah požurio da pronađe profesora španskog i za tri nedelje je naučio taman toliko da može da prati instrukcije trenera na treninzima i utakmica. Svi su saglasni da njegov process adaptacija teče bolje no što je bilo ko mogao da zamisli.

Samo da nastavi ovako.


tagovi

Lazar RanđelovićSegundaŠpanija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara