Anortozis - Partizan na Kipru (©Reuters)
Anortozis - Partizan na Kipru (©Reuters)

Anortozis na popravnom ispitu, fleke sa gostovanja vadi protiv Etnikosa

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 14:44

Partizanovom rivalu u grupnoj fazi Lige konferencija za meč 3. kola kiparskog šampionata nedostaje nekoliko igrača

Omonija je bila šampion, Anortozis bio u vrhu, APOEL dug niz godina vladao kiparskim fudbalom. Nijednom od pomenutih klubova sezona nije počela kako su zamišljali. Pogotovo APOEL-u koji je nanizao tri poraza i zakucan je za dno tabele. Omonija i Anortozis su šampionat otvorili porazom, a Partizanov rival u grupnoj fazi želi da se iskupi za loš start.

Anortozis je u prvom kolu poražen na gostovanju Doksi (2:0), a pored bodova ostao je i bez Miloša Deletića. Srpski napadač letos je pojačao kiparski klub, ali je crvenim kartonom u prvom kolu sebi zakomplikovao situaciju. Počeo je kao starter, a već protiv Partizana čekala ga je klupa.

Izabrane vesti

Trener Anortozisa neće moći da se osloni na Srbina protiv Etnikosa (20.00), a zbog povreda izostaće i Kajl Laferti, Andrea Hrisostomu, Dimitris Hristofi i Hofhenes Abarcumijan. Ali, iako će Anortozis biti prilično oslabljen, pobedu na svom stadionu ne bi smeo da dovede u pitanje.

Odolevao je Anortozis dosta dugo protiv Partizana, držao se do 42. minuta kada je pogodio Kvinsi Menig posle odbitka, a u nastavku je sudbinu Kiprana zapečatio Rikardo Gomeš. Bez ikakve sumnje obratiće crno-beli pažnju na nastupe Anortozisa, a posebno na egipatsko krilo Amr Vardu.

Minule sezone je Anortozis upisao dve pobede u okršajima sa Etnikosom, ali do obe je stigao teškom mukom. Bili su to minimalci (1:0).


tagovi

KiparKipar 1Anortozis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara