Antoni (Foto: AFP)
Antoni (Foto: AFP)

Antoni zatražio od Ajaksa da ide, Junajted krenuo u novu ofanzivu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 04:05

Kodi Gakpo plan B; Hakim Zijeh spreman da se vrati u Amsterdam

Rezultati na terenu i lutanje na tržištu tokom čitavog leta izazvali su gnev navijača Mančester junajted. Pristalice engleskog kluba danima vrše pritisak na čelne ljude, što po svemu sudeći daje rezultate. Crveni đavoli vratili su se na fudbalsku pijacu sa prvobitnim spiskom i zavrnuli rukave ne bi li do kraja prelaznog roka završili isplanirano.

Na tom spisku se još od dolaska Erika ten Haga na Old Traford nalazi se ime brazilskog krila Antonija. Odlični dribler Ajaksa čovek je kojeg Ten Hag odlično poznaje upravo iz Amsterdama, te je kod sportskog sektora Junajteda izrazio želju da obnovi saradnju sa njim. Međutim, nakon što je ostao bez Rajana Gravenberha i Nusaira Mazrauija, Ajaks nije želeo da po svaku cenu pušta bitne članove startne postave, već se navodno trudio da novom treneru Alfredu Šrojderu olakša posao. Zbog toga je uvodnu ponudu Junajteda od 45.000.000 evra glatko odbio, tražeći između 70-80.000.000 evra za Antonija.

Izabrane vesti

No, kada je potom ostao bez Sebastijana Alea i Lisandra Martineza, kojeg je prodao baš Junajtedu, holandski šampion je dodatno podigao cenu, pa sada ni pomenutih 80.000.000 evra nije dovoljno. Upravo toliko je pre dva dana mančesterski klub ponudio Kopljanicima, ali su ovi spustili rampu i poručili – bez celih 100.000.000 evra nema posla!

Ipak, bio je to jasan znak za Antonija da krene da razmišlja o transferu na Old Traford. Sve je krenulo juče ujutru kada su čelnici Ajaksa navodno ponudili Brazilcu novi ugovor sa boljim finansijskim uslovima koji je ovaj odbio. Pride je viđen u prostorijama kluba, ali nije prisustvovao timskom treningu - iako je dan ranije napustio trening centar potpuno zdrav - zbog čega je upitan i njegov nastup u utakmici sa Spartom u nedelju.

Fabricio Romano tvrdi da fudbaler radi sve što je u njegovoj moći kako bi izboksovao prelazak u Junajted, da želi od kluba da još jednom razmotri ponudu, što su u Mančesteru shvatili kao zeleno svetlo za novi napad, uprkos nedavnom odbijanju.

Svesni su i na Johan Krojf Areni da je rastanak i te kako moguć, te pozudani holandski novinar Majk Vervej otkriva da je Ajaks već kontaktirao Hakima Ziješa. Marokanac je na izlaznim vratima Čelsija – jedno vreme bio meta Milana – i otvoren je za povratak u Amsterdam. Veruje se da bi u pitanju bila pozajmica sa pravom otkupa.

Ima i Junajted alternative u slučaju da Ajaks ipak ne popusti. Odmah ispod Antonija na listi nalazi se krilo PSV Ajndhovena Kodi Gakpo. Telegraf tvrdi da će holandski klub pristati da ga proda čak i u slučaju plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, ali za sumu od 45.000.000 evra. Treća opcija ujedno je i najjeftinija. U pitanju je Janik Fereira Karasko kojeg bi Atletiko pustio za oko 30.000.000 evra.

Što se Ajaksa tiče, osim Antonijevog, vrlo je moguć i odlazak Mohameda Kudusa. Navodno je Everton blizu postizanja dogovora sa holandskim šampionom oko pozajmice sa pravom otkupa. Pomenuti Vervej otkriva da je na Johan Krojf Arenu stigla i unosna ponuda velikog premijerligaškog kluba za Edsona Alvareza, ali da je ona odbijena, jer Ajaks ne namerava da proda Meksikanca pre Svetskog prvenstva.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022AntoniMančester JunajtedMohamed KudusEdson AlvarezTransferiAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara