Džošua Zirkze (©AFP)
Džošua Zirkze (©AFP)

Antverpen u nokdaunu, Anderleht overava “kotu 3”

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 14:16

Plej-of šampionata Belgije: Tim iz Brisela u slučaju pobede obezbediće sigurno mesto u Evropi naredne sezone

Posle dve pobede Klub Briža nad čudom iz Brisela, Unionom, čini se da kruna u Belgiji neće menjati vlasnika, te da ostaje na stadionu Jan Brajdel. U plej-ofu za šampiona, Anderleht i Antverpen se bore za treću poziciji koja vodi direktno u kvalifikacije za Ligu konferencije. Ko bude poslednji, četvrti, mora da igra baraž.

Tim iz Brisela, tri kola pre kraja, ima tri boda više od Antverpena. Klub za koji igra Radža Najngolan je osvojio samo bod u prethodna tri kola, a nije postigao gol za 270 minuta u plej-ofu, pa je pokvario utisak iz većeg dela šampionata Belgije.

Izabrane vesti

Anderleht se trgao posle poraza od gradskog rival Uniona (3:1), pa je osvojio četiri boda u prethodna dva boda.

20.30: (1,60) Anderleht (4,00) Antverpen (5,70)

Trener domaćeg tim Vensan Kompani ne može da računa na povređene Zena Debasta i Lukasa Lisensa, dok gosti u belgijsku prestonicu dolaze bez Portugalca Buta, Danca Viktora Fišera, kao i domaće fudbalerta Sandera Kupmana i Bjorna Engelsa.

Pre četiri dana ovi timovi su igrali u Antverpenu, a Anderleht je razbio domaćina sa 4:0. Briljirao je 22-godišnji napadač Fransis Amuzu, strelac tri gola. On je postigao osam pogodaka u ovom šampionatu, a meč karijere je odigrao u nedelju. Prva zvezda tiam iz Brisela je mladi Holanđanin Džošua Zirkze koji je u Briselu na pozajmici iz Bajerna. On je postigao 16 pogodaka u ovom šampionatu.

Anderleht bi verovatno bio zadovoljan i s bodom, dok bi u slučaju pobede prebrinuo brige oko treće pozicije.

U ligaškom delu Župiler prvenstva, domaćini su slavili. Anderleht je pred svojim navjačima pobedio sa 2:1, dok je Antverpen kod kuće pobedio sa 2:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Sreda

Klub Briž - Union SŽ 1:0 (0:0)

/Moris 65 autogol/

Četvrtak

20.30: (1,58) Anderleht (4,00) Antverpen (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AntverpenAnderlehtBelgijaBelgija 1Župiler Pro ligaDžošua Zirkze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara