Migel Arauho (©Reuters)
Migel Arauho (©Reuters)

Arauho se vratio u reprezentaciju, ali kao bek

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 23:05

Bivši defanzivac Crvene zvezde je najavljen kao starter za Peru i na gostovanju Boliviji u prijateljskoj utakmici (nedelja, 01.30)

Migel Arauho je samo „protrčao“ kroz Beograd i jedva da ga se sećaju i navijači Crvene zvezde. Od te 2014. godine do sada je prošao kroz brojne uspone i padove, ali u Holandiji je rehabilitovao karijeru dovoljno da je ponovo postao starter u reprezentaciji Perua. Odigrao je svih 90 minuta protiv Paragvaja (1:0), a očekuje se da bude od početka na terenu i tri dana kasnije, takođe u prijateljskoj utakmici sa Bolivijom (nedelja, 01.30).

Arauho je u Zvezdu stigao iz Kobresola za 200.000 evra kao štoper. Ipak, uspeo je da zabeleži samo šest nastupa, pre nego što je bez obeštećenja otišao u Alijanca Limu. U domovini je odigrao još četiri sezone, zatim jednu u argentinskoj Taljeres Kordobi, a onda se 2019. godine ponovo okušao u Evropi. Uzeo ga je Emen, sa kojim je prošle sezone ušao u Erediviziju.

Izabrane vesti

Standardan je u holandskom šampionatu, odigrao je 14 utakmica, ali ono što je zanimljivo, sve kao centralni vezista. Kažemo zanimljivo, jer u reprezentaciji je dobio novu ulogu. Iako je kroz karijeru uglavnom bio štoper, ovaj 181 centimetara visoki Peruanac je prekomandovan na desnog beka. I što je najvažnije, ostavio je dobar utisak.

Svaka utakmica za nas je finale. Videliste kako smo izgledali protiv Paragvaja. Ujedinjena smo grupa i to je naša snaga. Osećam se dobro na bekovskoj poziciji, igrao sam već tu nekoliko puta u različitim klubovima. Trener može da me koristi na dve pozicije“, kazao je Arauho.

01.30: (6,00) Bolivija (3,80) Peru (1,60)

On je do sada zabeležio 24 nastupa za Peru, iako je debitovao još sa 20 godina. Najviše utakmica je odigrao 2018. i 2019. godine.

Inke su krenule u reformu tima posle neuspeha u borbi za plasman na Mundijal u Kataru. Bili su peti u južnoameričkim kvalifikacijama, što ih je odvelo u interkontinentalni baraž. Ključan je bio poraz od Urugvaja u Montevideu sa 1:0, da su tu pobedili išli bi direktno. U baražu su potom doživeli pomalo neočekivanu eliminaciju od Australije (1:0), posle čega je smenjen selektor Rikardo Gareka.

Argentinca je zamenio domaći stručnjak Huan Rejnoso, bivši strateg meksičkih prvoligaša Kruz Azula i Pueble. On je rešio da promeša karte i malo promeni sistem. Debitovao je porazom od Meksika (1:0), a zatim je Peru savladao El Salvador (4:1) i Paragvaj (1:0).

Bolivija takođe nije uspela da se plasira na Mundijal, nije bila ni blizu. Okončala je kvalifikacije na devetoj poziciji, bila je bolja samo od Venecuele. Od 15 osvojenih bodova tri je uzela Peruu, naravno na svom terenu (1:0), ali je u Limi poražena posle toga sa 3:0.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

01.30: (6,00) Bolivija (3,80) Peru (1,60)

02.00: (1,90) Kolumbija (3,40) Paragvaj (4,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Migel Arauhoreprezentacija Peruareprezentacija BolivijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara