Fakundo Sava (©AFP)
Fakundo Sava (©AFP)

Argentina: Fakundo Sava spasilac Patronata

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 23:10

Liga kup: Tim iz Parane sa samo bodom gostuju Platenseu u prvom meču šestog kola

Platense je jedan od brojnih klubova iz Buenos Ajresa. Odlično je krenuo u trećem izdanju Liga kupa Argentine. Posle tri kola je bio lider Grupe A sa sedam bodova, ali u poslednja dva meča minimalni porazi od Banfilda i Union Santa Fea.

U prestonici Gaučosa, večeras (01.30) na stadionu Visente Lopez stiže Patronato, tim koji je sakupio samo bod u prvih pet kola. Tim iz Parane je postigao samo gol, uz sedam primljenih, a još samo Taljeres Kordoba nema nijedan trijumf.

Izabrane vesti

Od pet golova Platense ove sezone, dva su delo veterana Gonzala Berhesija koji se ove godine vratio u klub. Prethodnih sezona branio je boje Nasionala iz Montevidea. Domaćin za ovaj meč ne može da računa na defanzivca Augusta Šota. On je povredio zglob i neće igrati u naredne dve nedelje. Njegova zamena biće najverovatnije Nikolas Morgantini, bivši igrač Lanusa.

01.30: (2,10) Platense (3,00) Patronato (3,70)

Patronato ima novog trenera – Fakunda Savu. Nekadašnji argentinski napadač proslavio se u Fulamu. Igrao je od 2002. do 2006. godine u timu sa Krejven Kotidža, a branio je boje i Selte u Evropi, dok je u domovini nosio dres Boke Juniorsa, Himnasija La Plate, Rasinga, Kilmesa i Fera. Već deceniju se bavi trenerskim poslom. Bio je na kormilu San Martina, Uniona Santa Fea, čileanskog O‘Higinsa, Kilmesa, Rasinga, Tigresa, Himnasija La Plate. Pre četiri dana postao je trener Patronata i pokušaće tim iz Parane da trgne posle užasnog starta sezone u Liga kupu.


tagovi

Južna AmerikaPatronatoPlatense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara