Kiran Tirni (AFP)
Kiran Tirni (AFP)

Arsenal misli na budućnost: Tirni do 2026. godine, isti cilj sa Smit Rouom

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 19:12

Arteta ne krije zadovoljstvo zbog produžetka saradnje sa jednim od najinteresantnijih fudbalera Premijer lige

Arsenal je prošlu premijerligašku sezonu završio na osmom mestu, a za napredak u narednoj i eventualnu borbu za Ligu šampiona biće mu neophodna pojačanja. Još Tobežije nisu počele da deluju na tom polju, ali izgleda da prave uvertiru blindiranjem fudbalera koje u čije se kvalitete uzdaju u budućnosti. Kiran Tirni je stavio autogram na novi ugovor do 2026. godine, a kako tvrdi Fabricio Romano, londonski klub ima nameru da na isti period produži i Emila Smit Roua, momka kojem aktuelni ističe leta 2023.

U Arsenalovom prošlosezonskom sivilu, Tirniju se nema šta mnogo uzeti za zlo. Da su ga povrede zaobišle nema sumnje da bi bio još bolji, konstantniji i produktivniji. Došao je na Emirejts iz Seltika leta 2019. godine za 27.000.000 evra i već u prvoj sezoni pomogao ekipi da se domogne FA kupa. Prilagođavanje na Premijer ligu su mu otežale povrede. Zbog njih je propustio 28 utakmica, a statistika kaže da je odigrao 62 uz tri gola i devet asistencija.

Izabrane vesti

"Arteta mi je prišao i rekao da klub želi da produžimo saradnju. Bio je to melem za uši. Naporno sam radio od samog dolaska. Prva sezona je bila teška zbog povreda i Kovida, ali sam se u naredoj uklopio stvorio odličnu vezu sa klubom. Vizija Arsenala i put kojim namerava da ide, poklapaju se sa mojim ambijijama, a one su vezane isključivo za vrh. Još nismo tamo gde bismo želeli da budemo, ali idemo u pravom smeru", rekao je jedini levi bek kojeg Arsenal ima na raspolaganju.

Činjenica, tu je i Bukajo Saka, ali njegova uloga bi značajno ofanzivnija u odnosu na Tirnijevu, iako se i Škotlanđanin izuzetno pokazao na protivničkoj polovini i u blizini šesnaesterca. Uprkos eliminaciji Škotske u grupnoj fazi Eura, može da se pohvali solidnom rolom na poziciji levog štopera u formaciji 3-5-2. I u Arsenalu je povremeno dobijao taj zadatak, dok je Saka igrao znatno isturenije, kao ving bek.

Šef stručnog štaba Mikel Arteta zadovoljan je što je produžen ugovor sa igračem koji predstavlja važan deo tima.

"Reč je o jednom od najinteresantnijih fudbalera u Premijer ligi i ovo su sjajne vesti za nas. Kao menadžer, govorim u ime čitavog stručnog štaba. Zadovoljstvo je raditi sa Tirnijerm. Njegov kvalitet, energija, posvećenost i profesionalizam su na izuzetno visokom nivou, ne samo na utakmicama, već svakodnevno i tokom treninga. Izuzetno nam doprinosi kako defanzivno tako i našadački. Od dolaska iz Seltika, njegova radna etika i kvalitet učinili su ga jednim od najinteresantnijih igrača u Premijer ligi", zaključio je Artera.




tagovi

Arsenalkiran tirni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara