(©Reuters)
(©Reuters)

Arsenalovo pokajanje i izvinjenje navijačima: Pogrešili smo, nismo doneli pravu odluku

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 09:55

Zvanično saopštenje londonskog kluba

Formiranje Superlige Evrope izazvalo je neverovatno negativan odjek na globalnom nivou. Redom su engleski klubovi odlučili da istupe iz takmičenja koje su inicirali uz klubove iz Španije i Italije, jer su osetili da bi tek oformljeno takmičenje moglo da dovede do razdora i cepanja navijačke baze.

Superliga Evrope doživela je fijasko, timovi su krenuli sa podnošenjem zahteva za istupanje, a Arsenal je odlučio da se saopštenjem obrati kivnim navijačima i delimično pokuša da sanira načinjenu štetu. Jedno je sigurno, pristalice Tobdžija neće zaboraviti klupskom rukovodstvu poteze koje su vukli prethodnih dana.

Izabrane vesti

„Poslednjih nekoliko dana nam je pokazalo još jednom dubinu osećanja koje naši navijači širom sveta imaju prema ovom klubu i igri koju svi volimo.

Ne treba nas podsećati, ali odgovori navijača poslednjih dana su nam dali vremena da dalje razmislimo i promislimo o tome.

Nikada nam nije bila namera da stvorimo tolike potrese, ali kada je poziv da se pridružimo Superligi stigao, iako smo znali da nema garancija, nismo želeli da zaostajemo kako bi zaštitili Arsenal i njegovu budućnost.

Kao rezultat što smo poslušali vas i širu fudbalsku zajednicu poslednjih dana, mi smo se povukli iz predložene Superlige. Napravili smo grešku i izvinjavamo se zbog toga.

Znamo da će biti potrebno vreme da povratimo vašu veru u ono što želimo da postignemo ovde u Arsenalu, ali dozvolite nam da budemo iskreni o našoj odluci da postanemo deo Superlige jer je ona vođena željom da zaštitimo Arsenal, klub koji volite, i da podržimo igru koju volite kroz veću solidarnost i finansijsku stabilnost.

Stabilnost je od suštinske važnosti da bi ova igra napredovala i mi ćemo i dalje nastojati da obezbedimo sve što treba da igra napreduje.

Sistem mora da bude popravljen. Moramo da radimo zajedno na pronalaženju rešenja koja će zaštititi budućnost igre i da iskoristimo neverovatnu moć fudbala zbog koje ga gledamo sa ivice sedišta.

Na kraju, znamo da je ovo bilo veoma uznemirujuće na kraju izuzetno teške godine za sve nas.

Naš cilj je da uvek donosimo prave odluke za ovaj veliki fudbalski klub, da zaštitimo našu budućnost i da nastavimo napred. Nismo doneli pravu odluku, što u potpunosti prihvatamo.

Čuli smo vas.

Upravni odbor Arsenala“, navodi se u saopštenju kluba sa Emirata.



tagovi

Arsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara